EkonomiGenelTürkiye

AB ile ticarette yeni diyalog dönemi açıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Komisyonu Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile olumlu bir online görüşme gerçekleştirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Komisyonu Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile yaptığı görüşmede, Türkiye ve AB arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için bir yol haritası üzerinde anlaşıldığını belirtti.

Ticari İlişkilerin Güçlendirilmesi ve Derinleştirilmesi

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Bolat’ın Dombrovskis ile yaptığı çevrimiçi toplantıda, Türkiye ile AB arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi konusunda işbirliği imkanlarının ele alındığı ifade edildi.

Ticaret Hacminin Artırılması ve Önemi

Toplantıda, AB ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2022 yılında rekor kırarak 200 milyar dolara ulaşmasından duyulan memnuniyet dile getirildi ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Müzakereleri

Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AB liderleriyle gerçekleştirdiği görüşmelerin sonuçlarına atıfta bulunarak, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Gümrük Birliği’nin güncelleme müzakerelerinin başlatılmasının önemine dikkat çekti.

Eylülde Brüksel’de Buluşulacak

Açıklamada, tarafların Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakereleri öncesinde, Türkiye ile AB arasında ticaret diyaloğunun güçlendirilmesi için bir yol haritası üzerinde mutabık kalındığı vurgulandı. Ayrıca Ticaret Çalışma Grubu’nun bir araya gelerek işbirliği konularını teknik düzeyde ele alacağı ve eylül ayı sonunda Brüksel’de tekrar bir araya geleceği belirtildi.

Türkiye ile AB Arasında Güçlü Bir Diyalog

Türkiye ile AB arasında Ticaret Çalışma Grubu kapsamında, Gümrük Birliği’nin güncellenmesine yönelik müzakerelerin başlamadan önce bekleyen mevcut teknik konuların ve işbirliği fırsatlarının ele alınacağı belirtildi. Böylece ticaretin tüm alanlarında güçlü bir diyalog için yakın temasta olunacağı vurgulandı.

Ömer Bolat’ın Açıklaması

Bakan Bolat, toplantıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Sayın Valdis Dombrovskis ile son derece olumlu bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede, Türkiye ve AB arasında yeni dönemde ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için ortak bir yol haritası üzerinde anlaştık. Türkiye ile AB arasında Ticaret Çalışma Grubu kapsamında, Gümrük Birliği’nin güncellenmesine yönelik müzakerelerin başlamadan önce bekleyen mevcut teknik konuları ve işbirliği fırsatlarını ele alacağız, ardından ticaretimizde tüm alanlarda güçlü bir diyalog için yakın temasta olacağız.”

AB ile ticarette yeni diyalog dönemi açıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.