EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücrete 2000 TL ara zam onaylandı.

Asgari Ücrete Ek Zam: Asgari Ücret Kaç TL Oldu?

Asgari Ücret Zammı ve Ulaşım Yardımıyla Çalışanlarına Destek Veren Bursa Büyükşehir Belediyesi

TBMM’den çıkan son dakika kararıyla asgari ücretli çalışanlara büyük bir müjde açıklandı. Temmuz ayında yapılan %34’lük zam enflasyon karşısında eriyen maaşları tekrar güçlendirmişti. Ancak az önce alınan yeni kararla birlikte asgari ücrete ek zam yapılması onaylandı. Temmuz ayında asgari ücretle çalışanlara yapılan zamla birlikte sevinçten adeta havalara uçulan 8 milyon kişi için Ağustos ayında bir müjde daha geldi. Bu karar doğrultusunda asgari ücret 2000 TL’ye yükseltildi ve çalışanlara günlük ulaşım yardımı olarak da 37 TL verilecektir. Bu zam ve yardım çalışanların bütçelerini rahatlatacaktır. Peki, yeni asgari ücret ne kadar oldu? İşte detaylar…

Asgari Ücretle Çalışanlara Seyyanen Zam Müjdesi

Haber Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Belediye, bünyesinde çalışan asgari ücretli işçilere ₺2.000’lik seyyanen zam yapılacağını duyurdu. Bu şekilde, belediyede maaş alan asgari ücretli işçilerin maaşı 2000 TL arttı. Aynı zamanda, belediye bünyesindeki en düşük işçi maaşı da 19.900 TL’ye yükseldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, yaptığı açıklamada işçilere verilen yakacak, çocuk, aile, bayram yardımları, kıdem zammı, ek sorumluluk ve içimizdeki ürünler ödemelerinde de artış olduğunu belirtti.

Asgari Ücretliye 37 TL’lik Ulaşım Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre, asgari ücretle çalışanlara verilen ulaşım desteği de artık daha fazla olacak. Ağustos ayından itibaren asgari ücret ödemeleriyle birlikte asgari ücretliye 37 TL’lik ulaşım desteği sağlanacak. Bu destekler, çalışanların hesaplarına yatırılacak ve onlara sosyal yardımlarda da kolaylık sağlanacak.

Asgari ücrete 2000 TL ara zam onaylandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.