EkonomiGenelTürkiye

e-Devlet başvuruları açıldı! TOKİ’den 2+1 sıfır daireler 2.555 TL taksitle hemen teslim edilecek.

2023 Yılında Başvuruları Açılan TOKİ Sosyal Konut Projeleri

TOKİ Sosyal Konut Projeleri için başvuru tarihleri açıklandı! Gerek yükselen kiralar, gerekse rekortmen konut fiyatları nedeniyle ev sahibi olmak giderek zorlaşırken, dar gelirli vatandaşlar için en büyük umut TOKİ oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından üretilen ucuz sosyal konutlar, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayallerine umut oldu. 2022 yılında satışa sunulan 250 bin sosyal konuta tam 5 milyon başvuru yapılarak büyük bir rekor kırıldı.

TOKİ Sosyal Konut Projesi İçin Yeni İlan

TOKİ tarafından yayımlanan yeni ilan, kira öder gibi değil, kiradan bile daha ucuz taksitlerle kendi evinizin sahibi olma fırsatı sunuyor. Projede 1+1 tipinde 9 adet, 2+1 tipinde ise 10 adet konut olmak üzere toplamda 19 adet konut satışa sunulacak.

Başvuruların 14 Ağustos 2023 – 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacağı TOKİ tarafından açıklandı. Başvurular, e-Devlet internet sitesi veya Ziraat Bankası Ankara şubeleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.

TOKİ Alt Gelir Grubu Konut Projesi Başvuru Şartları

TOKİ’ye başvuruda bulunmak isteyen kişilerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak veya il nüfusuna kayıtlı olmak,
3. Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç),
4. Başvuru sahibinin başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır),
5. Aylık hane halkı gelirinin en fazla net 34.000,00 TL olması (başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının aldıkları tüm yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin bu miktarı aşmaması gerekmektedir).

Yukarıda belirtilen başvuru şartlarını taşıyan kişilerin başvuruları incelenecek ve onaylanan kişiler arasından kura çekimi yapılarak hak sahipleri belirlenecektir.

e-Devlet başvuruları açıldı! TOKİ'den 2+1 sıfır daireler 2.555 TL taksitle hemen teslim edilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.