EkonomiGenelTürkiye

Son Dakika: Bakandan TOGG Üretimi Hakkında Açıklama

**Türkiye’nin Yerli Otomobili TOGG Yollarda!**

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un yollarda olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, yaklaşık olarak bin 500 adet yerli otomobil şu anda Türkiye’nin yollarında seyahat etmektedir. TOGG’un hedefi ise ihracat yapmaktır.

**Dünya Bankası Destekli Kredi Deprem Bölgesindeki KOBİ’lere**

Bakan Kacır, canlı yayında yaptığı açıklamada, Dünya Bankası tarafından sağlanan 450 milyon dolarlık kaynağın, deprem bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ’ler için kullanılacağını ifade etti. Kredi başvurularının bu ay içinde başlayacağını duyuran Kacır, KOBİ’lerin geri ödemelerini iki yıl boyunca yapmayacaklarını ve faizsiz bir şekilde 120 bin ile 500 bin lira arasında değişen miktarlarda krediye erişebileceklerini belirtti.

**TOGG’un Üretimi ve İhracat Hedefi**

Bakan Kacır, TOGG’un üretimi hakkında da bilgi verdiği açıklamalarında, TOGG markasına ait yaklaşık bin 500 aracın Türkiye yollarında seyahat ettiğini belirtti. Ayrıca, TOGG’un savunma sanayisindeki başarı hikayesine de vurgu yapan Bakan Kacır, projenin TOGG tarafından yönetildiğini açıkladı. Kacır, TOGG’un SUV modelinin üretiminin devam edeceğini ve sedan modelinin önümüzdeki yılın sonuna doğru tanıtılmaya başlanacağını, 2025’in ilk çeyreğinde ise pazara sunulacağını ifade etti.

**Türkiye’nin Uzay Programı**

Mehmet Fatih Kacır, canlı yayında Türkiye’nin uzay programına da değindi. Eğitimlerin hem Türkiye’de hem de ABD’de gerçekleştiğini belirten Bakan Kacır, Milli Uzay Programı’nın Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu ve uydu teknolojilerinde önemli atılımlar yapacaklarını ifade etti. Kacır, gelecek yıl TÜRKSAT 6A’yı uzaya gönderme hedeflerinin olduğunu ve bu projelerin Türkiye’nin ARGE ve inovasyon kabiliyetlerini yansıttığını dile getirdi.

Son Dakika: Bakandan TOGG Üretimi Hakkında Açıklama

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.