EkonomiGenelTürkiye

2023 yılı için Selçuk Geçer’in dolar kuru tahmini rekor seviyeye çıktı!

2023 Yılında Dolar Kuru 40 TL Olacak mı?

Dolar kurundaki yükseliş, pek çok ürüne zam gelmesine neden oldu ve beklemediğimiz bir hızla rekor üstüne rekor kırdı. 2023 genel seçimleri öncesinde dolar kurundaki tansiyon yükselirken, Merkez Bankası’nın yeni kırmızı çizgisinin 27 TL olduğu belirtiliyor. Bu durumda, ekonomist Selçuk Geçer’in yeni dolar kuru tahmini oldukça dikkat çekici bir noktada yer alıyor.

Yabancı Bankaların Tahminlerine Göre 1 Dolar 40 TL Olacak

Ekonomist Selçuk Geçer, köşesinde yabancı bankaların yapmış olduğu dolar tahminlerini değerlendirerek, 2023 yılı sonunda doların 40 TL olacağını iddia etti. Geçer, Deutsche Bank’ın yıl sonu dolar tahmini hakkında “Hayır, hayır, bu benim tahminim değil. Avrupa’nın ve dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank’ın yıl sonu dolar tahmini… Daha önce yıl sonu beklentileri 27 lira seviyesindeydi ama o rakama bugün itibarıyla ulaşılınca revize etmek zorunda kaldılar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Enflasyonun Yükselmeye Devam Etmesi Kur Tahminlerini Etkiliyor

Neden dolar tahminlerini aşağıya değil de yukarıya revize ettiler? Enflasyonun düşmeyeceğini artık herkes biliyor. Türkiye’de enflasyonun Deutsche Bank’a göre ve diğer yabancı finans kuruluşlarına göre yükselmeye devam edeceği öngörülüyor. Bu nedenle, kur hedefleri de yukarı yönlü revize ediliyor.

Ekonomist Selçuk Geçer, tahminlerin oldukça iyimser olduğunu belirtiyor. Çünkü TÜİK enflasyonuyla bile doların 40 TL’yi aştığı bir gerçek. Artarak devam eden enflasyonun etkisiyle, doların 45 TL seviyelerine doğru ilerleyebileceği öngörülüyor.

Sonuç Olarak

Yabancı bankaların tahminlerine göre, 2023 yılında dolar kurunun 40 TL olması bekleniyor. Ancak, enflasyonun artış göstermesiyle birlikte dolar kurunun 45 TL’yi aşabileceği düşünülüyor. Bu konuda yapılan tahminlerin yatırım tavsiyesi olmadığını hatırlatmak önemlidir. Her yatırım kararı, bireysel risk ve tercihlere dayanmalıdır.

2023 yılı için Selçuk Geçer'in dolar kuru tahmini rekor seviyeye çıktı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.