EkonomiGenelTürkiye

Giresun Fındığı Dünya Markası Olarak Yükseliyor

Giresun Tombul Fındığı AB Tescili Aldı: Katma Değerli Ürünlerin Değerini Artırmak Önemli

– Giresun Tombul Fındığı, Avrupa Birliği’nden (AB) tescil alarak bir dünya markası haline geldi. Ancak, bu ham maddenin değerini artırmak için katma değerli ürünlerin içerisinde kullanmalıyız. Bu, hepimizin sorumluluğudur.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Giresun Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Giresun Lisanslı Depo ile Gıda Araştırma, Test ve Analiz Laboratuvarı ile mobil fındık kurutma aracını inceledi. Bakan Yumaklı, fındığın Giresun’un ruhunu temsil ettiğini ifade etti.

Fındığın geliştirilmesi ve katma değeri artırılması konusunda herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirten Yumaklı, bakanlık olarak da ellerinden geleni yapabileceklerini söyledi. Giresun’un Türkiye’nin ve dünyanın en önemli fındık üretim şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, Giresun’un ülkenin fındık üretiminin yaklaşık yüzde 12’sini gerçekleştirdiğini ve fındık üretiminin artırıldığını söyledi.

Bakan Yumaklı, Giresun’a yapılan tarım ve orman alanındaki yatırım tutarının 15,6 milyar lira olduğunu belirtti ve tarımsal ihracatın da büyük bir artış yaşadığını ifade etti. Fındığın markalaştırılmasının önemine dikkat çeken Yumaklı, Türkiye’nin dünyadaki en büyük fındık üreticisi olmasının yanı sıra fındığı katma değerli ürün haline getirerek ülkenin ve şehrin ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.

Bakan Yumaklı, Giresun tombul fındığının AB’den tescil aldığını hatırlatarak, bu ham malzemeyi katma değerli ürünlerle kullanarak değerini artırmak zorunda olduklarını söyledi. Fındık fiyatlarıyla ilgili konuşan Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda büyük bir bilgiye sahip olduğunu ve açıklamalarının ardından fiyatların belirlendiğini ifade etti.

Bakan Yumaklı, fındık bahçelerinin temizlenmesi için yakılan ateşin orman yangınlarına neden olabileceğine dikkat çekti ve tüm vatandaşlardan yangın riskine sebep olabilecek her türlü hareketten kaçınmalarını istedi. Ayrıca, şüpheli durumların en yakın güvenlik birimine bildirilmesini ve müdahalenin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamalarını istedi.

Bakan Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak tarımla ilgili her sektörü ileriye taşıyacak bir süreç içerisinde olduklarını belirterek, üretici ve çiftçilere güvendiklerini ve destek olacaklarını söyledi. AK Parti hükümetlerinin lafla değil icraatla hareket ettiğini vurgulayan Yumaklı, gelecekte de aynı şekilde çalışacaklarını ifade etti. Yumaklı, parti üyelerinden yerel seçimlere odaklanmalarını ve Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ni aklın ve çalışmanın başarı için gerektiği gibi değerlendirmelerini istedi.

İşte Giresun Tombul Fındığı’nın AB tescili aldığı ve katma değeri artırmak için çalışmaların sürdüğü Bakan Yumaklı’nın açıklamaları. Türkiye’nin fındık üretimindeki liderliği ve fındığın markalaşması, ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Ayrıca, fındık bahçelerinin temizlenmesi konusunda dikkatli olunması ve yangın riskinin önlenmesi gerekmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak tarımsal sektörün gelişimi için çalışmalara devam ediyoruz. Üretici ve çiftçilerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz. AK Parti hükümetleri icraatlarıyla tanınır ve gelecekte de aynı şekilde devam edecektir. Tüm vatandaşlarımızın yerel seçimlere odaklanarak çalışmalarını sürdürmelerini bekliyoruz.

Giresun Fındığı Dünya Markası Olarak Yükseliyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.