EkonomiGenelTürkiye

Asgari Ücret Zammı Sonrası PTT’den Çocuklu Ailelere 3.571 TL Ödeme!

**SED Yardımlarında Miktarlar Artırıldı! Başvurular Devam Ediyor**

Aile Bakanlığı’ndan verilen yardımlar son zamanlarda büyük dikkat çekiyor. İhtiyaç sahibi ailelere çocuklarının eğitimi ve bakımı için sağlanan bu ödemeler, her ay düzenli olarak veriliyor. Başvurular hâlâ kabul ediliyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımlarında yapılan ek zammı açıkladı.

**SED Yardımları Artık Daha Yüksek!**

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere art arda ödemeler yapılmaya devam ediyor. Bu ödemeler her ay düzenli olarak hesaplara yatırılıyor ve başvurular sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, SED ödemeleri kapsamında verilen miktarların memur maaşlarındaki %17.55’lik zam oranında yükseltildiğini duyurdu. Yapılan bu düzenlemeyle birlikte ödeme miktarı 3.038 TL yerine 3.571 TL oldu.

**Başvurular İçin Hangi Koşullar Aranıyor?**

Bakan tarafından yapılan açıklamada, evde bakım maaşı ödemeleri ve diğer aile ödemelerini almak için bazı koşulları sağlıyor olmanın gerektiği belirtildi. SED ödemesinden yararlanabilecek kişiler arasında şunlar bulunmaktadır:

1. Hakkında bakım tedbir kararı verilmiş ve sosyal hizmet kuruluşlarında bakımı üstlenilen çocuklar,
2. Ekonomik yoksulluk sebebiyle korunmaya muhtaç kalmış olanlar,
3. Desteklenmedikleri durumlarda ailesi ya da yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

**Gençlere Destek de Veriliyor!**

İş ve meslek edinme kurslarına ve eğitimlerine devam eden ya da desteklenmedikleri durumda muhtaç duruma düşecek gençler için de bu ödemeler veriliyor. Talepler, sosyal ve ekonomik destek hizmetleri hakkında yönetmelik gereğince değerlendirilip uygun olanlar bu destek ödemesinden faydalanabiliyorlar. Aileler, çocuklarının eğitim bakımı ve temel ihtiyaçları gibi konularda yalnız bırakılmamaktadır. Zor durumda olan vatandaşlara verilen bu ödemeyle birlikte yaşam koşullarının bir nebze olsun iyileştirilmesi hedeflenmektedir.

Asgari Ücret Zammı Sonrası PTT'den Çocuklu Ailelere 3.571 TL Ödeme!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.