EkonomiGenelTürkiye

“Gençlik ve Spor Bakanı: ÖTV’siz Bilgisayar ve Telefon İsteyenler Müjde!”

Öğrenciler İçin Sevindirici Haberler: Yurt Kapasitesi Artırılıyor ve ÖTV’siz Telefon ve Bilgisayar Alımları

Yurt Kapasitesinin Artırılması

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul Fatih Belediyesi’nin düzenlediği Üniversite Tercih ve Tanıtım Günü’nde yaptığı konuşmada, öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekti. Bakan, üniversite öğrencileri için yurt kapasitesinin artırılacağını duyurdu. Bu hamle ile birlikte, yeni başlayacak öğrencilerin barınma sorunlarının çözülmesi hedeflenmektedir.

ÖTV’siz Telefon ve Bilgisayar Alımları

Aynı etkinlikte, Bakan Bak, ÖTV’nin ilk telefon ve bilgisayar alımlarında kaldırılmasıyla ilgili de olumlu haberler verdi. Öğrenciler arasında büyük bir merak konusu olan bu konuda, yakın zamanda daha detaylı bilgilendirme yapılacağı belirtildi. Öğrencilerin ÖTV’siz olarak alabileceği bazı ürünler ve fiyatlar ise şunlardır:

– İPHONE 14 Pro Max (128 GB): Vergili fiyatı 69.999 TL iken, vergisiz fiyatı 35.699 TL civarında olacak.
– İPHONE 14 Pro (128 GB): Vergili fiyatı 61.499 TL iken, vergisiz fiyatı 31.364 TL civarında olacak.
– İPHONE 12 (128 GB): Vergili fiyatı 37.999 TL iken, vergisiz fiyatı 19.379 TL civarında olacak.

Bu kararlar, öğrencilerin daha iyi bir eğitim hayatı sürmelerini destekleyecek önemli adımlardır. Bakan Bak’ın açıklamaları, gençlerin heyecanla beklediği haberler arasında yer almaktadır. Yurt kapasitesinin artırılması ve ÖTV’siz telefon ve bilgisayar alımlarıyla birlikte, öğrencilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.

Not: Bu yazıda yer alan bilgilere ilişkin detaylı açıklamalar ilgili kurum ve kuruluşların resmi kanallarından takip edilmelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.