EkonomiGenelTürkiye

SGK’dan Müjdeli Haber: Erken Emeklilik Süresi Kısaltılıyor! Detaylar Burada

Erken Yaşta Emeklilik İçin Yeni Koşullar Açıklandı

SGK tarafından, erken yaşta emekli olmak isteyenlerin uygun koşulları sağlaması durumunda emeklilik imkanı tanıyan yeni yöntemler açıklandı. Özellikle en az 10 yıl prim ödemiş olan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı sunulmaktadır. Bu sayede düşük primli emeklilik fırsatı oluşturulmuştur. İşte SGK tarafından yapılan ayrıntılı açıklama…

SGK Prim Hesaplaması ve Emeklilik Koşulları

SGK prim tamamlamasıyla emeklilik mümkün hale gelmektedir. En az 10 yıl prim ödemesi yapmış olanlar, yaş veya yıl beklemeden erken emeklilik imkanından faydalanabileceklerdir. Erken emeklilik koşulları, kişinin sigortalılık süresine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Emeklilik hesaplaması, sigortalılık başlangıç tarihine göre yapılır. Belirli yaş ve prim şartlarını yerine getiren bazı kadın ve erkek sigortalılar, emeklilik hakkına sahip olabilmektedir.

Sigortalılık tarihinden sonra sigortalı olanlar, belirlenen prim günüyle emekli olma imkanı elde edeceklerdir. Ancak, bu duruma ek olarak 15 yıllık sigortalılık şartı da bulunmaktadır. Yaş şartı ise, sigortalılık başlangıç tarihine göre değişkenlik göstermektedir. Böylece vatandaşlar, sigorta başlangıç tarihine ve prim tamamlama koşuluna bağlı olarak yaş beklemeden emekli olabilmektedirler.

SGK'dan Müjdeli Haber: Erken Emeklilik Süresi Kısaltılıyor! Detaylar Burada

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.