EkonomiGenelTürkiye

300 BİN TL’den az ev sahibi olunuyor! 100 BİN TL maliyetle devlet desteğiyle ev sahibi olma fırsatı.

Uygun Maliyetli Prefabrik Evler: Ekonomik ve Hızlı Konut Seçeneği

Devlet Desteği ile 300 Bin TL Yardım

İnşaat maliyetlerinin sürekli artması, insanları daha hesaplı konut alternatifleri arayışına yöneltiyor. Bu bağlamda prefabrik evler, uygun maliyetli ve hızlı bir şekilde inşa edilebilmeleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Prefabrik evler, betonarme yapılarına göre daha ekonomik bir seçenek sunarak giderek daha fazla tercih edilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen müjdeli haber, barınma ihtiyacı olan vatandaşlara özel bir destek sunulduğunu göstermektedir. Bu destekle uygun bir arsası olan bireyler 300 bin TL’ye kadar yardım alabilmektedir. Taksit seçeneği de bu süreci daha ulaşılabilir hale getirmektedir, ancak taksit imkanı sunan her prefabrik ev üreticisi bulunmamaktadır. Bazı firmalar, vatandaşların ev sahibi olmalarını kolaylaştırmak amacıyla 36 aya kadar taksit seçeneği sunmaktadır. Bu taksitler, ihtiyaç kredisi ile de karşılanabilir.

100 Bin TL’ye Ev Sahibi Olunabilen Maliyetler

Prefabrik evlerin maliyeti, vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biridir. Örnek olarak, 70 metrekarelik bir 2+1 prefabrik evin toplam maliyeti 439.900 TL olarak hesaplanmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 300 Bin TL’lik desteğinden faydalanan vatandaşlar için ise bu maliyet büyük ölçüde azalmaktadır. Kalan 139.900 TL’yi ödeyen bireyler, kısa bir süre içinde ev sahibi olabilmektedir.

300 BİN TL'den az ev sahibi olunuyor! 100 BİN TL maliyetle devlet desteğiyle ev sahibi olma fırsatı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.