EkonomiGenelTürkiye

Bankalar Ağustos’ta Asgari Ücret ve Emekli ile Memur Zamlarını Takip Ediyor

“Bankalar Asgari Ücrete ve Memur Maaşlarına Zam Yaptı, Promosyon Yarışı Yeniden Başlıyor”

Bankalar, geçtiğimiz temmuz ayında asgari ücret ve memur maaşlarına yapılan zamın ardından harekete geçti. Çeşitli bankalar, 7 bin 500-10 bin TL arasında maaş alanlara 7 bin 500 TL, 10 bin ve üzeri maaş alanlara ise ortalama 9 bin TL promosyon sunmaya başladı.

Emekliler de Promosyondan Yararlanabilecek

Temmuz ayında maaşlara yansıyan artışların sonrasında, bankaların promosyon miktarlarını güncellemesi bekleniyordu. Ancak, özellikle emekliler umduğunu bulamadı. Şu anda, promosyon yarışı yeniden kızışmış durumda.

En düşük memur maaşının 22 bin TL olmasıyla birlikte, bankalar kurumlarla tekrar müzakerelere başlayacak. Dolayısıyla, maaşlar gibi promosyonlar da artacak. Bazı bankalar, promosyon ücretini 15 bin TL’ye çekmiş durumda. Maaşını taşıyan çalışan öğretmenlerin yanı sıra emekliler de 3 yıl kalma sözü vererek promosyondan yararlanabilecekler.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Tarkan Zengin, “Daha fazla promosyon veren bankalara geçme imkanı da var. Buna cayma diyoruz, biliyorsunuz. Burada 3 yıllık anlaşma yapılıyor. Bir başka bankaya geçmek isteyen emeklilerimiz yasal haklarını kullanabiliyorlar. 3 yıllık anlaşmayı 1 yıl önce yapmışsa, 24 aylık promosyon bedelini ödediği takdirde başka bir bankaya geçebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Taahhüt Süresi Kısalıyor

Gelen haberlere göre, bazı bankaların taahhüt süresini kısaltma düşüncesinde oldukları da konuşuluyor. Böylelikle, 1,5 yıl süresince de anlaşmalar yapılması mümkün olacak. Bankaların yeni promosyon oranlarını ve şartlarını önümüzdeki günlerde açıklamaları bekleniyor.

Bankalar Ağustos'ta Asgari Ücret ve Emekli ile Memur Zamlarını Takip Ediyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.