EkonomiGenelTürkiye

“Cari İşlemler Dengesi 20 Ay Sonra İlk Kez Fazla Verdi”

Cari İşlemler Dengesi 20 Ay Sonra İlk Kez Fazla Verdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) finans piyasaları tarafından merakla beklenen cari işlemler dengesi açıklandı. Haziran ayı verilerine göre cari işlemler dengesi 20 ayın ardından bir ilki gerçekleştirerek fazla verdi. TCMB’nin verilerine göre altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı 5.584 milyon dolar fazla verdi.

Merkez Bankası Açıklaması: Cari Açık Fazla Verdi!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan açıklamada, “Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı 5.584 milyon ABD doları fazla vermiştir. Ödemeler Dengesi tanımlı dış ticaret açığı ise 3.697 milyon ABD doları olarak gerçekleşmiştir.”

Hizmetler dengesi kaynaklı girişler 5.019 milyon ABD doları seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu kalem altında seyahat kaleminin net gelirleri 4.203 milyon ABD doları olmuştur. Birincil gelir dengesi kalemi 799 milyon ABD doları net çıkış, ikincil gelir dengesi kalemi de 151 milyon ABD doları net giriş kaydetmiştir.

Yurt dışından sağlanan kredilerle ilgili olarak, diğer sektörler 17 milyon ABD doları net kullanım gerçekleştirirken, Genel Hükümet ve bankalar sırasıyla 97 milyon ABD doları ve 458 milyon ABD doları net geri ödeme gerçekleştirmiştir. Bu veriler kamuoyuna duyurulmuştur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.