EkonomiGenelTürkiye

İslam Memiş: Gram Altın ve Dolar Kuru Tahminlerini Paylaşıyor

Altın ve Dolar Kurunda İslam Memiş’in Fiyat Tahmini

Bu haftaki piyasaların kapanışıyla birlikte, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırım araçlarıyla ilgili özel değerlendirmelerde bulundu. İslam Memiş, yatırımcılara bazı uyarılar yaparak önemli tespitler ortaya koydu. Peki İslam Memiş, gram altın ve dolar kurunda hangi fiyatları bekliyor?

Borsa İstanbul Hakkında Değerlendirme

Borsa İstanbul hakkında kısa bir değerlendirme yapan İslam Memiş, “Bu hafta piyasalarda sakin bir seyir oldu. Sakin ama belirsizlikler de vardı. Gelecek hafta neler yaşanacak? Ağustos ayında piyasalarda ne gibi gelişmeler olacak? Borsa İstanbul hala rekorlar kırıyor, ama ben kenarda izlemeyi tercih ediyorum. BIST 100 Endeksi ve KKM’de risksiz kazançlar var.” dedi.

Dolar Kurunun Tahmini Ne?

Dolar kurunu değerlendiren ve fiyat tahminini açıklayan İslam Memiş, “Dolar kurunda serbest piyasalar kendi fiyatını belirliyor ve resmi kur da bir süre sonra o seviyeye yaklaşıyor. Güçlü kur politikasının geri döndüğünü görüyoruz. Serbest piyasada dolar kurunun fiyatı 27,08 TL ile 27,12 TL arasında bulunuyor. Ağustos ayı için dolar kur beklentimiz 27,50 TL’ydi ve bu beklentimiz devam ediyor.

Doların bir yatırım aracı olmadığını, bir ödeme aracı olduğunu tekrar tekrar söylüyorum. Eğer döviz alacaksanız, en azından euro alın ki bir işe yarasın. Dolar almak, Türkiye’de en az kazandıran yatırım araçlarından biridir.” dedi.

Altın Fiyatları Tahmini!

Altın fiyatlarına ilişkin değerlendirme yapan İslam Memiş, “Ons altın şu anda 1.915 dolar seviyesinde bulunuyor ancak belirsiz bir durum söz konusu. Hangi yöne doğru kırılacağını ise ons altın da bilmiyor. Bu hafta ons altın, 1.910 dolar ile 1.930 dolar arasında hareket etti. ABD’de enflasyonun yükselişte olduğunu görüyoruz. Ons altın için iki türlü bir seçenek söz konusu. Ya ons altın 1.890 dolar seviyesine gerileyecek ya da 1.960 dolar seviyesine yükselecek. Henüz bir kırılma gerçekleşmedi.” şeklinde konuştu.

Altın yatırımcılarına 50 TL uyarısında da bulunan İslam Memiş, gram altın fiyatı tahminini de açıkladı. “Artık kota uygulamasından dolayı resmi kur ve serbest piyasa arasında en az 50 TL’lik bir fiyat farkı göreceksiniz. Bu zaman zaman 100 TL’ye kadar çıkabilir, ancak kesinlikle bir fark oluşacaktır. Bundan sonra serbest piyasa fiyatı ile ekran fiyatı asla aynı olmayacak. Talep arttıkça bu fiyat farkı daha da artacak. Gram altın fiyatı, bundan sonra serbest piyasada 1.700 TL’nin altına inmeyecektir. Şu anda TL’im olsa, kesinlikle gram altın alır mıydım? Evet, kesinlikle alırdım. Yıl sonu için gram altında öncelikli hedefimiz 1.820 TL ve sonrasında 1.880 TL.” dedi.

Önemli Not: Buradaki değerlendirmeler yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

İslam Memiş: Gram Altın ve Dolar Kuru Tahminlerini Paylaşıyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.