EkonomiGenelTürkiye

Yükselen Tüp Fiyatlarıyla Cebiniz Yanabilir

Tüp fiyatları hızla yükseliyor! Büyük mutfak tüpü fiyatı 817 TL’ye ulaştı

2023 genel seçimlerinden sonra başlayan zam furyası devam ediyor ve bir zammın ardından daha büyük bir zam haberi geldi.

Dolar kuru seçim öncesinde yükselmeye başlamışken, yeni ekonomi yönetiminin başına geçirilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in göreve başlamasıyla dolar kuruna müdahalenin yapılmayacağı açıklandı. Dolar kuru önce 18 TL barajını aştı, ardından hızla 20 TL, 25 TL ve dün itibariyle 27 TL’yi geçti.

TÜP FİYATLARINA YENİ BİR ZAM GELDİ!

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zam furyası, pek çok üründe fiyat artışına neden oldu. LPG otogaz fiyatlarına gelen zamın ardından tüp fiyatlarına da zam haberi geldi. Türkiye’nin Karadeniz gazı keşfiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bedava doğalgaz müjdesi verildi ve evlerde doğalgaz 1 ay boyunca ücretsiz hale getirildi.

Bu müjdeyle birlikte, doğalgaz kullanılan evlerde mutfak masraflarının karşılanması amacıyla aylık 25 m3 doğalgaz bedava olarak sunulacaktı. Doğalgaz kullanan evlerde mutluluk yaşanırken, tüp kullanan evler de kendilerinin de bu avantajdan faydalanması için her ay 1 adet ücretsiz mutfak tüpü talep etti. Ancak bu talep karşılık bulmadı ve üstüne bir de zam geldi, vatandaşın cebi yanmaya devam etti.

BÜYÜK MUTFAK TÜPÜNÜN YENİ FİYATI NE KADAR?

Son zamla birlikte büyük mutfak tüpü fiyatı artmaya devam ediyor ve bir tüp almak isteyen bir vatandaşın ödeyeceği rakam depozito ücretiyle birlikte 817 TL’ye ulaştı. Vatandaşlar her geçen gün mutfakta yemek yapmanın zorlaştığını belirterek indirim yapılmasını talep etmektedir.

Yükselen Tüp Fiyatlarıyla Cebiniz Yanabilir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.