EkonomiGenelTürkiye

Memur maaşları için pazarlık başlıyor! Sızan teklife göre artış oranı ne olacak?

Memurların Maaş Zamları ve Ek İyileştirmeler İçin Yapılan Toplu Sözleşme Görüşmeleri Devam Ediyor

MEMURLAR NE İSTEDİLER?

Memur sendikaları, maaş zammı pazarlıklarında Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerini göz önünde bulundurarak maaş zammı oranlarının belirlenmesini talep ettiler. Memurların dikkat çekici bir talebi ise maaş zamlarının 3 ayda bir yapılması oldu. Bu şekilde, 2024 yılında memur maaşları Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında zamlanacak, 2025 yılında ise Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 zam uygulanacak.

Memurların zam taleplerine göre, 2024 yılının ilk 3 ayında yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15 ve dördüncü üç ayda yüzde 10 maaş zammı talep edilmektedir. 2025 yılı için ise ilk 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep edilmektedir. Bu zam oranlarına aynı zamanda refah payının da dahil olduğu belirtilmektedir.

Memurların toplamda talep ettikleri yüzde 110 maaş zammının kamu işvereni tarafından kabul edilmeyeceği tahmin edilmektedir. Kamu işvereni, memurların 3 ayda bir maaş zammı talebini kabul etmeyecek ve toplamda yüzde 110 olan talebe yüzde 70 oranında teklif sunacak.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN NETLEŞECEK?

Memur maaş zammının netleşmesi için sürenin kısıtlı olduğu belirtilmektedir. Ay sonuna kadar memurların toplu sözleşme yapmaları gerekmektedir. Memurların toplu sözleşmeleri, işçilerin toplu sözleşmeleri gibi uzatılamamaktadır. Taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa son kararı Hakem Heyeti verecek ve kamu işvereni ile memur sendikaları bu karara uymak zorunda kalacaklar.

Memur maaşları için pazarlık başlıyor! Sızan teklife göre artış oranı ne olacak?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.