EkonomiGenelTürkiye

SGK’dan borç ödeyenlere katsayı muafiyeti!

SGK’dan Yeni Karar: Borçların Ödeme Süresi Uzatıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada yeni bir karar alındı. Bu karara göre, 3 Ağustos tarihine kadar borçlarını tam olarak ödemeyen veya eksik ödeyenlere, 31 Ağustos tarihine kadar zaman tanınacak. Borcunu bu süre içinde tamamını ödeyenler ise katsayı uygulamasından muaf tutulacaklar.

Borç Ödemeleri ve Yapılandırma Süreci

SGK tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, yapılandırılan borçların peşin veya ilk taksitin ödeme süresi, 31 Temmuz tarihine kadar uzatılmıştı.

Kurum Tahsilat Sisteminde Yoğunluk

Sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesi nedeniyle kurum tahsilat sisteminde yoğunluk yaşanmasıyla beraber, son ödeme tarihi 3 Ağustos 2023 tarihine uzatıldı.

Ödeme Süresinin Uzatılması

SGK tarafından yapılan açıklamada, kuruma olan borçlarını peşin veya taksitli olarak ödeyenlerden, 3 Ağustos tarihine kadar ödemeleri gereken tutarları tam olarak ödemeyen veya eksik ödeyenlere, bu tutarları 31 Ağustos tarihine kadar ödemeleri gerektiği hatırlatıldı. Katsayı uygulamasından muaf tutulmak için ise ödemenin belirlenen Yİ-ÜFE tutarıyla birlikte ve geç ödeme zammı eklenmeden tamamlanması gerekmektedir.

“Kuruma olan borçlarını peşin veya taksitli olarak ödeyenlerden, 3 Ağustos’a kadar ödemesi gereken tutarları tam olarak ödemeyen veya eksik ödeyenlerin, bu tutarları 31 Ağustos’a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda, katsayı uygulanmadan kanun hükümlerinden yararlanmaları mümkün olacaktır.” şeklinde yapılan açıklama belirtildi.

İşyerleri ve Ödeme Planları

Borcunu taksitli olarak ödemeyi tercih eden işverenler veya sigortalılar, birinci veya ikinci taksit ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyenlerin, ödeme yapabilmeleri için işyerlerinin bağlı olduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine veya güvenlik merkezlerine başvurarak ödeme planlarını takip etmeleri gerektiği hatırlatılmıştır.

SGK'dan borç ödeyenlere katsayı muafiyeti!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.