EkonomiGenelTürkiye

Aile Destek Programı Ödemeleri için Yeni Dönem Başlıyor!

SED Ödemelerinde Önemli Gelişmeler Yaşanıyor

Hane içindeki kişi başına düşen aylık gelire göre değişen destek ödemeleri çocuk yardımı ve elektrik tüketim desteği olarak gerçekleşecek. Bu ödemelerin miktarları çocuk yardımı için 350 TL ile 650 TL arasında, elektrik tüketim desteği için ise 110 TL ile 221 TL arasında değişmektedir. Bu beklenen ödemeler birkaç gün içinde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlanacaktır.

SED Yardımları Artırılıyor

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş zammının ardından yaptığı açıklamada toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara memur maaşı katsayısı kadar zam yapıldığını belirtti. Bu artışla birlikte Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi 3.038 TL’den 3.571 TL’ye yükselmiştir. Yakın gelecekte hak sahipleri için SED yardımlarının ne zaman ve nasıl verileceği hakkında bilgi sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi veya sosyal medya hesapları üzerinden duyuru yapılması beklenmektedir. Ağustos ayında bir zam beklenmektedir. Aile destek ödemeleri dar gelirli aileler için önemli bir destek niteliği taşımaktadır ve gelen zamlar sonucunda bu ödemelere de zam yapılması beklenmektedir.

Beklenen Zamlara İlişkin Açıklama Yapılmadı

Sosyal yardımlarla ilgili olarak vatandaşların merakının arttığı bu dönemde, destek ödemeleri hakkında da bilgi talepleri yoğunlaşmaktadır. Özellikle Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesinin tutarı, zam miktarı ve ödeme tarihleri hakkında detaylı açıklamalar beklenmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş zammıyla ilgili yaptığı açıklamada sosyal yardımların memur maaşı katsayısı kadar zam yapıldığını vurguladı. Bu kapsamda Temmuz ayı içinde SED ödemesinin ihtiyaç sahibi ailelere 584.118.187 TL şeklinde yapıldığı açıklandı. Bu artış neticesinde Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi 3.038 TL’den 3.571 TL’ye yükselmiştir.

Aile Destek Programı Ödemeleri için Yeni Dönem Başlıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.