EkonomiGenelTürkiye

KESK, Memur Zam Teklifi Sonrası İş Bırakma Kararı Aldı!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), memur zammı teklifinin ardından iş bırakacağını duyurdu!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 2024-2025 toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında taleplerini paylaştı. Bu talepler hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklama sonrasında KESK, iş bırakma eylemi gerçekleştireceğini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri de iş bırakma eylemi başlatacaklarını göstermektedir.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu taleplerini paylaştı!

KESK, taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Bu talepler arasında haftalık çalışma süresinin 40 saatten 35 saate düşürülmesi, 190 sayılı ILO Şiddet ve Taciz Sözleşmesi’nin onaylanması gibi konular bulunmaktadır.

KESK, en düşük memur maaşının 45 bin TL’ye çıkarılması gerektiğini ve mevcut taban aylık katsayısına ilave seyyanen ödeneğinin dahil edilmesi gerektiğini savunmaktadır.

KESK Başkanı Kablan, hükümetin teklifini değerlendirdi!

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın memur ve memur emeklilerine zam teklifini açıklamasının ardından kabul edilemez bir teklif olduğunu belirtti. Kablan, teklifin masada kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Gelin bu masanın gerçek yetki sahibi biz olalım ve sözümüzü söyleyelim. 16 Ağustos’ta KESK olarak iş bırakıyoruz” dedi.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ise kamu emekçilerinin 2024-2025 yılı için ilk teklifini açıkladı. Buna göre, 2024 yılı ilk altı ayı için %14, ikinci altı ayı için ise %9 zam uygulanması kararlaştırıldı.

KESK, Memur Zam Teklifi Sonrası İş Bırakma Kararı Aldı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.