EkonomiGenelTürkiye

“Memur-Sen, zam teklifine kesin ret yanıtı verdi!”

**Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hükümetin Zam Teklifi Hakkında Konuştu**

Memur-Sen genel başkanı Ali Yalçın, hükümetin zam teklifi sonrası ilk kez konuşma yaparak, “Gelen teklifi kabul etmemiz mümkün değil, revize edilmeli” dedi.

**Bakan Işıkhan’dan Memur Zammı Açıklaması: Enflasyon Farkı Verilecek! Zam Teklifi Belli Oldu…**

Kamu İşveren Heyeti, 2024’te ilk 6 ay için %14, ikinci 6 ay için ise %9 zam teklif etti. 2025 zam teklifi ise ilk 6 ay için %6, ikinci 6 ay için %5. Bakan Işıkhan, “2024 Ocak ayında enflasyon farkı göz önüne alındığında kamu personelimize %42 artış öngörüldü” dedi.

**Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: “Gelen Teklifi Kabul Etmemiz Mümkün Değil, Revize Edilmeli”**

Hükümetin zam teklifi sonrası açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Gelen teklifi kabul etmemiz mümkün değil, revize edilmeli” açıklamasında bulundu.

**Enflasyon Beklentisinin 10 Puan Altında**

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklanan teklifin yetersiz olduğunu belirtti. 2024 yılı için yapılan zam teklifinin Merkez Bankası’nın enflasyon hedefinin 10 puan altında olmasını yadırgadıklarını dile getiren Yalçın, yeni bir teklifin hızlıca sunulmasını beklediklerini söyledi.

**Öneri ve Müzakere Bekleniyor**

Yalçın, kira yardımı gibi bir dizi önerinin bugünkü teklifte yer almasını beklediklerini ifade etti. Tam bir müzakere süreci istediklerini de belirten Yalçın, hükümetin teklifinin revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.