EkonomiGenelTürkiye

Teknosa’nın 2023 Yılı İkinci Çeyrek Net Kâr Raporu Yayınlandı!

Teknosa Yılın İlk Yarısında Büyük Başarı Yakaladı

Teknoloji perakendecisi Teknosa, yılın ilk yarısında etkileyici bir büyüme performansı sergiledi. 2020 yılına kıyasla %131 büyüme oranı ile 14,5 milyar TL ciroya ulaşmayı başardı. Ayrıca, net kar da 299 milyon TL olarak gerçekleşti.

E-Ticarette Rekor Artış

Teknosa, sektöründe ilk kez teknoloji odaklı bir pazaryeri iş modelini benimseyerek müşteri deneyimini öne çıkardı. Şirket, e-ticaret platformunda brüt işlem hacmini (GMV) 3 katından fazla artırarak 2,8 milyar TL’ye yükseltti. Bu, Teknosa’nın dijitalleşmeye olan önemini vurgulayan bir gösterge olarak kabul edilmektedir. 2023 yılının ilk yarısında Teknosa, cirodaki büyümenin yanı sıra maliyet optimizasyonu ve kontrollü gider yönetimi sayesinde Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) tutarını da %113 artırarak 1,2 milyar TL’ye taşımıştır. Bu başarı, yılın ikinci çeyreğinde de sürdürülmüştür.

Genel Müdürden Açıklama

Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin, yaptığı açıklamada şirketin teknolojiye dair müşteri ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak adına dijital kanallarda ve mağazalarda pek çok yatırım gerçekleştirdiğini vurgulamıştır.

Teknosa'nın 2023 Yılı İkinci Çeyrek Net Kâr Raporu Yayınlandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.