EkonomiGenelTürkiye

Emekli Aylıkları İçin Sevindirici Haberler Geldi

Türkiye’deki Emeklilere Yeni Zam Müjdesi

Hükümetten Yılbaşı Öncesinde Emekli Aylıklarına Zam

Türkiye’de 15 milyona ulaşan emekliler için yeni bir iddia ortaya atıldı. Hükümet, temmuz ayında açıkladığı zamın tartışmalara neden olması üzerine yılbaşı öncesinde yeni bir adım atmayı planlıyor. Detaylar ise sonunda gün yüzüne çıktı.

Emekli Aylıklarında Seyyanen Zam Yapılmadı

Yaklaşık 9 milyon emeklinin kök aylığı, yüzde 25’lik artışla 7 bin 500 lirayı aşamadığı için değişmedi. Emekli aylıklarına seyyanen zam yapılmadı. Hatta memurlara verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zam bile memur emeklilerine yansıtılmadı. Bu durum, memur emeklilerinin bile asgari ücretin altında bir maaş alması anlamına geliyor. Şu anda emekli aylıklarının asgari ücret ve açlık sınırının çok altında olması, emeklilerin tepkisine sebep oldu.

Erdoğan’dan İşaret Geldi

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır’ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, maaş, ücret ve aylıklara zamanından önce bir artış yapmaya karşı çıkıyor. Bakanlık, bu tür artışların enflasyona etkisi olduğunu düşünüyor. Ancak şu anki durumda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla emekli aylıklarında yılbaşından önce bir artış olabileceği belirtiliyor. Bunun için yasal düzenlemeye ihtiyaç duyuluyor ve Meclis’in 1 Ekim’de açılmasıyla birlikte bu konu gündeme gelecek. Emekliler, ara zam yapılmazsa artış için yeni yılı beklemek zorunda kalacak. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon oranında, memur emeklileri ise memur toplu sözleşmesi gereği zam alıyor.

Emekli Aylıkları İçin Sevindirici Haberler Geldi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.