EkonomiGenelTürkiye

Memur-Sen, 7. Dönem Toplu Sözleşmesi anketiyle memurların beklentilerini öğreniyor.

Milyonlarca Kamu Görevlisi İçin 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı

Memur-Sen, kamu görevlilerini temsil eden yetkili bir konfederasyon olarak 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sırasında yapılan teklifi kabul etmedi. Memur-Sen’e göre, verilen teklif Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerinin altında kaldı. Bu nedenle, Memur-Sen anket sonuçlarını paylaşarak teklifin yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Memur Görevlilerinin Talepleri Hakkında Yapılan Anket Sonuçları Yayınlandı

Anket, dijital ortamda yapılmış ve kıdem, cinsiyet ve hizmet kolu gibi farklı özelliklere sahip 50 bin kamu işçisi ile gerçekleştirilmiştir. Ankete katılanların yüzde 89’u Memur-Sen’in refah payı teklifini desteklemiştir. Memur-Sen, konuya ilişkin olarak “Kamu görevlilerinin her toplu sözleşme döneminde talep ettikleri refah payı, geçmişte hükümetin yasal düzenlemelerle vermek zorunda kaldığı bir taleptir. Bu talep, enflasyonist bir ortamda haklı olduğu gibi her toplu sözleşmede gündeme gelmesi gereken kalıcı bir tekliftir.” açıklamasında bulunmuştur.

Seyyanen Zammin Emekli Maaşlarına Yansıtılmaması Emeklilik Kararlarını Etkiliyor

Anket, seyyanen yapılan 8.077 TL tutarındaki ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmamasının memur maaşlarıyla emekli maaşları arasında ciddi bir fark yarattığını ortaya koymuştur. Ankete katılan kamu görevlilerinin yaklaşık yüzde 80’i, seyyanen zammin emeklilere verilmemesinin emekli olmayı düşünen memurları olumsuz etkilediğini düşünmektedir.

Kamu Görevlileri İçin En Önemli Yardım Eş Yardımı

Ankete göre, kamu görevlilerinin artırılmasını istedikleri yardımlar arasında en çok talep edileni eş yardımıdır ve yüzde 40 oranında destek almaktadır. Eş yardımını sırasıyla yüzde 24 ile doğum, evlenme ve ölüm yardımı, yüzde 16 ise kreş yardımı takip etmektedir.

Memuru Görevde Yükselme ve Ünvan Değişiklikleri Sınavı’na Destek

Kamu görevlilerinin katıldığı ankete göre, Memur-Sen’in Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavlarının en az üç yılda bir yapılması önerisi yüzde 65 oranında destek görmektedir. Bu öneri, süre bağımlılığı olmayan karmaşık ve düzensiz bir sınav sistemiyle mücadele etmeyi amaçlamaktadır.

Memur-Sen, 7. Dönem Toplu Sözleşmesi anketiyle memurların beklentilerini öğreniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.