EkonomiGenelTürkiye

Uygun Fiyatlarla Ev Sahibi Olun! Enflasyonun Etkisi Azaldı!

**Konut Alacaklar Buraya! Ev Fiyat Artışındaki Köpük Gitti!**

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından piyasa normal seviyeye dönmeye başladı. Özellikle arzın arttığı bir dönemde kredi faiz oranlarının yükselmesi, birçok konut alacak olan vatandaşlar için sorun yaratmıştır. Birçok vatandaş, deprem sonrası elden çıkartılmaya çalışılan eski yapılar ve EYT sonrası kentler arası göç nedeniyle konutların kiraya verilmek istenmemesi gibi faktörlerin, fiyatları daha da artırdığını dile getirmektedir.

**Satılık Konut Fiyatlarında Gerileme Gözlemleniyor!**

Satılık konut fiyatları enflasyon etkisiyle neredeyse 2 katına çıkmıştı. Ancak şu anda satılık konut fiyatlarında düşüş gözlemlenmektedir. Uzmanlar, konut fiyatlarında %10 ile %15 arasında bir gerileme olduğunu ifade etmektedir. Ancak bu gerileme, kira fiyatlarına yansımamıştır.

**Ev Satış Fiyatları Geriliyor!**

Konut satışlarında verilen tekliflerde gerileme görülmektedir ve uzmanlar, %10 ila %15 arasında bir düşüş olduğunu belirtmektedir. Konut almak isteyen vatandaşlara seslenen uzmanlar, ev almanın şu anda uygun bir zaman olduğunu ifade etmektedir. Bununla birlikte gayrimenkullerin ilanda kalma sürelerinin arttığı ve bu nedenle fiyatlarda gerileme yaşandığı da söylenmektedir.

Fiyatların normal seviyelere dönmesiyle birlikte ev satış fiyatlarında eski artış gözlemlenmemektedir. Yani fiyatlar, kredi dışında kabul edilebilir seviyelere normalleşmektedir. Enflasyon rakamlarının yükselmesine rağmen son zamanlarda konut fiyatları normal seviyeye kadar gerilemiştir. Birçok vatandaş, bu gerilemenin kira fiyatlarında da görmek istediklerini dile getirmekte ancak kiralar neredeyse 3 katına kadar çıkmış durumdadır.

**Kiralar Artmaya Devam Ediyor**

Ev satış fiyatlarında gerileme yaşansa da bu gerileme kira fiyatlarına yansımamaktadır. Üstelik kira fiyatları, asgari ücretin artmasının ardından daha da yükselmiştir. Kiraların normal seviyelere dönüp dönmeyeceği ise merak konusudur.

Kiracılar, ev sahiplerinin %24’lük zam artışına uymadığını ifade etmektedir. Konut satış fiyatları normal seviyeye dönmüş olsa da ev kiraları her geçen gün artmaktadır.

Uygun Fiyatlarla Ev Sahibi Olun! Enflasyonun Etkisi Azaldı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.