EkonomiGenelTürkiye

Altın Fiyatları FED Tutamaklarıyla Etkilendi – Ons ve Gram Altın Değerleri Düştü

FED TUTANAKLARI YAYINLANDI: FED FAİZ ARTIRIMINA DEVAM EDECEK Mİ?

Temmuz ayında yapılan toplantıda alınan 25 baz puanlık faiz artırımı kararının FED üyeleri tarafından son faiz artırımı olup olmadığı tartışıldı. Tutanaklarda yer alan ifadelere göre, enflasyonda hala yukarı yönlü risklerin devam ettiği ve daha fazla faiz artışının gerekebileceği belirtildi.

Enflasyon ve İstihdam Piyasasındaki Durum

FED üyelerinin çoğu, enflasyonla mücadelenin henüz bitmediği konusunda görüş birliği sağladı. Tutanaklarda, “Enflasyon hala yüksek seyrediyor ve istihdam piyasası sıkı kalmaya devam ederken, çoğu katılımcı enflasyonda yukarı yönlü riskler olduğunu düşünüyor. Bu durum da daha fazla sıkılaşma gerektirebilir.” ifadesine yer verildi.

Tutanaklarda Görüş Farklılıkları

Temmuz toplantısında, 2 FED üyesi faizin sabit tutulması yönünde görüş bildirdi. Ancak, çoğunluk, enflasyonda yukarı yönlü riskler olduğunu dile getirdi. Temmuz ayındaki enflasyon verileriyle birlikte, çoğu FED üyesinin haklı olduğu ortaya çıktı.

Yeni Faiz Artırımı İhtimali

Piyasa beklentileri, FED’in yeni bir faiz artırımı yapmasını düşük bir ihtimal olarak görüyor. Ancak, gerçek durum buna pek uymuyor. ABD’de enflasyon artarken işsizlik maaşına başvurular rekor seviyelere ulaştığı için FED’in faiz artırımı konusunda tereddüt etmesi beklenmiyor. İlk toplantıda 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapılması beklenmeye başlandı.

Altın Piyasasının Tepkisi

FED tutanaklarının açıklanmasının ardından yeni bir faiz artırımı ihtimalinin güçlenmesi, altın piyasasında hemen tepkilere neden oldu. Ons altın, bu habere tepki olarak 1.900 dolar seviyesinin altına indi ve şu anda 1.895 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altın fiyatındaki gerileme, gram altının da düşmesine yol açtı. Bankalar arası piyasada gram altın fiyatı 1.650 TL’ye düşerken, kuyumcuların satış fiyatı ise 1.706 TL’ye geriledi.

Altın Fiyatları FED Tutamaklarıyla Etkilendi - Ons ve Gram Altın Değerleri Düştü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.