EkonomiGenelTürkiye

Destek Ödemeleri Artık Hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlarda Zam Yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, temmuz ayında memur maaş katsayısında gerçekleşen artışın ardından, ağustos ayında sosyal yardım ödemelerini güncelledi. Bu değişiklikle birlikte, evde bakım maaşı ve Aile Destek Programı ödemeleri hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Evde Bakım Maaşı Yükseltildi

Evde bakım maaşı, 4.336 TL’den 5.097 TL’ye yükseltildi. Bu sayede 500 bin kişiye evde bakım hizmeti sunulacak ve aileler maddi olarak desteklenecektir. Ayrıca Aile Destek Programı kapsamında, çocuk destek ödemeleri ve elektrik yardımları da sağlanmaya devam edecektir.

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı Güncellendi

Bakanlık, temmuz ayındaki maaş katsayısı artışına bağlı olarak Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programını da güncelledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu program aracılığıyla çocukların aile bütünlüğü içinde desteklendiğini ve her bir çocuk için aylık ortalama 3.571 TL yardım sağlandığını belirtti. Ağustos ayı içinde toplam 575 milyon TL SED ödemesi yapıldı.

Sosyal yardımlar ve güncel bilgilere dair duyurular için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Destek Ödemeleri Artık Hesaplarda!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.