EkonomiGenelTürkiye

Emeklilerin Zamlı Maaşları Bu Ay Hesaba Yatırılıyor!

Emeklilere Temmuz Ayında Yapılan Zammın Ardından Ek Ödeme Müjdesi Geldi

Emekliye Bu Ay Ne Kadar Ödenecek?

Temmuz ayında yapılan %25’lik maaş zammının yetersiz olduğunu düşünen milyonlarca emekli, Ocak ayındaki zam oranlarını beklemeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayında gerçekleştirilecek olan emekli maaş zammıyla ilgili önemli bilgileri paylaştı. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ek ödeme yapacağı duyurusuyla asıl sürpriz yaşandı.

Bu duyuruya göre, emeklilere seyyanen zam kaynaklı bir ek ödeme yapılacak. 16 milyon emeklinin merakla beklediği maaş farkı ödemelerinin tarihleri de belirlendi. 17-24 Ağustos tarihleri arasında emeklilere ek ödemeler gerçekleştirilecek. Ek ödemelerin miktarı, bazı emekliler için 1 aylık maaşa denk gelirken, bazıları için ise bu miktar 3 aylık maaş kadar olacak. En yüksek ödeme miktarı ise 2000 TL olarak belirlendi.

Emeklilerin ek ödeme almasının nedeni, Temmuz ayındaki zam oranının enflasyon karşısında yetersiz kalmasıdır. Enflasyonun etkisiyle yaşam maliyeti artarken, emekliler de ek ödemeleri yakından takip etmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun açıklamasına göre, SSK, bağ-kur, memur emeklileri ve EYT emeklileri, Ağustos ayında ekstra 2000 TL’ye kadar ödeme alabilecekler. Ödeme tarihleri ise emekli tahsis numarasının son rakamına göre belirlendi.

Emekli Zamlı Maaş Ödeme Tarihleri

Ağustos ayında alınacak zamlı maaşlar için ödeme tarihleri şu şekildedir:

Son rakamı 9 olanlar: 17 Ağustos

Son rakamı 7 olanlar: 18 Ağustos

Son rakamı 5 olanlar: 19 Ağustos

Son rakamı 3 olanlar: 20 Ağustos

Son rakamı 1 olanlar: 21 Ağustos

Emeklilerin Zamlı Maaşları Bu Ay Hesaba Yatırılıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.