EkonomiGenelTürkiye

Engellilere bireysel eğitim desteği miktarı nedir?

Engellilere Yüksek Eğitim Desteği Tahsis Edildi

Engellilere bireysel eğitim desteği ne kadar ödenecek? Hazine ve Maliye Bakanlığı engellilere yönelik verilen eğitim desteği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğde yapılan değişiklikler resmi gazetede yayımlanarak yasalaştı. Bu değişiklikler 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı.

Engelli bireylere sağlanacak eğitim desteği güncellendi ve tutarlar açıklandı. Zam yapıldıktan sonra engelli bireylere aylık olarak 3.147 lira ödeme yapılacak. Zam öncesi bu ödeme 2.421 liraydı. Bu rakamlar ile birlikte engelli bireylere yapılan ödemeler 726 lira artış göstermiş oldu.

Zam ile birlikte engelli bireylere yapılan ödemeler arttı.

Engelli bireylere yapılan eğitim desteği özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezleri tarafından karşılanıyordu. Bu yeni düzenleme ile birlikte destek eğitiminin bütçeden karşılanan kısmı 2.421 liradan 3.147 liraya çıkarıldı. Grup eğitimleri için de aylık yapılan ödemeler 678 liradan 881 liraya çıktı.

Engelli kadınlara destek amacıyla ayrı bir bütçe ayrıldı.

Olası bir aşım durumunda, engellilere sağlanan destek miktarının üst kısmı bireyler tarafından karşılanmak zorunda kalınacak. Bu düzenleme ile birlikte destek ödenekleri Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine dahil edildi. Engellilere yönelik destek bütçesi, özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde sunulan hizmetlerin güncellenmesiyle birlikte yenilenmiş oldu.

Engellilere bireysel eğitim desteği miktarı nedir?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.