EkonomiGenelTürkiye

Engellilere verilen eğitim desteği güncellendi!

Engellilere Verilen Bireysel Eğitim Desteği Güncellendi! Bakanlık Güncel Rakamı Paylaştı.

Engellilere Eğitim Desteği Ödemeleri

Engellilere eğitim desteği ödemeleri özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezleri aracılığıyla sağlanmaktadır. Bu nedenle, engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmıyla ilgili açıklamalar önem kazanmaktadır. Devlet tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, bireysel eğitim için aylık 3 bin 147 lira ödeme yapılacak, grup eğitimi için ise aylık 881 lira ödeme yapılması kararlaştırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Ödemeler Hakkında Açıklamada Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu ödemelerle ilgili detayları açıklayarak engelli bireylere ödenecek aylık tutarları belirlemiştir. Bakanlık, 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirmiştir. Böylece, bu kanun 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.

Özel Eğitim Okulları ve Merkezlerde Verilen Destek Eğitimi Güncellendi

Özel eğitim okulları ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeleri güncellenmiştir. Ayrıca, bu merkezler tarafından karşılanacak kısmı aylık 2 bin 421 liradan 3 bin 147 liraya yükseltilmiştir. Grup eğitimi için ise aylık 678 lira olan ödeme 881 liraya kadar artırılmıştır. Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte, bundan sonra ödeme tutarları yukarıda belirtilen şekilde ayarlama yapılacaktır.

Engellilere verilen eğitim desteği güncellendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.