EkonomiGenelTürkiye

Kredi Faizleri Yükselişte! Konut Kredi Alarak Ev Sahibi Olmak Artık Daha Zor

KONUT KREDİ FAİZLERİ YÜKSELDİ! EV ALANLAR BANKAYA 3 EV PARASI ÖDEYECEK

Günümüzde ekonomik dalgalanmalarla birlikte bankalar, kredi verme politikalarını sıkılaştırmıştır. Bankalardan kredi çekmek zorlaşırken aynı zamanda kredi faiz oranları da yükselmiştir. Özellikle ihtiyaç kredisi faiz oranlarındaki artışlar dikkat çekerken, son dönemde konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş tepki çekmektedir. Artık kredi kullanarak ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale gelmiştir.

SON DURUMDA KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI NASIL?

Bankaların güncellediği konut kredisi faiz oranları, maalesef insanları zora sokmuştur. Özellikle düşük gelirli vatandaşlar için kredi kullanarak ev sahibi olmak, yükselen aylık taksitler nedeniyle mümkün değildir. Faiz oranlarındaki artışlarla birlikte, kredi kullanmanın bir mantığı kalmamıştır.

Son güncel oranlara göre, en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 2,19’dur ve Ziraat Bankası ve Halkbank gibi devlet bankaları tarafından sunulmaktadır. En yüksek faiz oranı ise yüzde 3,59 olarak güncellenmiştir.

Bir vatandaşın 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi çekmesi durumunda, aylık taksitleri 36 bin 429 TL olarak hesaplanırken, toplam geri ödenecek miktar 4 milyon 380 bin TL’ye ulaşmaktadır. Yani, bir ev için kredi kullanan bir vatandaş, toplamda bankaya 4 ev parası ödeyecektir.

İstanbul Ankara Burdur Aksaray İzmir! 65 yaş üstü otobüs ÜCRETSİZ toplu taşıma kararı BEDAVA sona eriyor
Emekli olan tesisat ustası meslek sırrını açıkladı! Tıkanan lavaboyu açmak için sadece bunu yapmak yeterli
Arabası LPG’li olanlar yaşadı! Otogaza 6 TL indirim müjdesi açıklandı

Kredi Faizleri Yükselişte! Konut Kredi Alarak Ev Sahibi Olmak Artık Daha Zor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.