EkonomiGenelTürkiye

TYP Çalışma Süresi Resmi Gazete’de Uzatıldı!

TYP Personel İşçi Çalışma Sürecinde Önemli Değişiklik

TYP Personel İşçi Çalışma Süreleri Uzatıldı

İŞKUR üzerinden alınan Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında yapılan iş ilanları, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilmektedir. Bugün Resmi Gazete’de yapılan açıklamaya göre, TYP kapsamında çalışan personel ve işçilerin çalışma süreleri uzatılmıştır. Detayları Kamupersonelialim.com sitesinde bulabilirsiniz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte güncel açıklama:

‘Deprem bölgesindeki yaraları sarmak ve vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremle etkilenen illerde kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak ve vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duydukları zamanlarda yanlarında bulunmak amacıyla tahsis ettiğimiz 50 bin kişilik Toplum Yararına Program süresini 9 ay daha uzatıyoruz.’ dedi.

Değişiklikler Nelerdir?

TYP kapsamında personel ve işçi alımları daha önce doğal afet durumlarında gerçekleştirilmekteydi. Ancak yeni düzenlemelerle birlikte TYP alımları, ihtiyaç durumuna bakılmaksızın yapılabilir hale getirilmiştir.

Çalışma süresi daha önce 6 ay olarak belirlenmişken, yapılan son düzenlemeyle bu süre 9 aya çıkarılmıştır.

TYP çalışanlarına önceden 5 gün izin verilirken, yapılan son düzenlemeyle sağlık, evlenme ve birinci derece akrabaların vefatı gibi durumlarda izin süresi 10 güne yükseltilmiştir.

Son düzenlemeye göre aynı adresten birden fazla kişi TYP’ye başvuruda bulunabilir ve çalışma imkanlarından yararlanabilir. Daha önce aynı adresten yalnızca bir kişi çalışabiliyordu.

Ayrıca, işe girmeye hak kazandığı halde işe başlamayan adaylar, 2 yıl boyunca programlardan yararlanamamaktaydı. Ancak deprem bölgelerinde yapılan son düzenlemeyle bu şart kaldırılmıştır.

İŞKUR TYP Personel Alımı Ne Zaman Yayınlanacak?

Okulların açılmasına ve KYK yurtlarının hizmete yeniden başlamasına kısa bir süre kala, TYP kapsamında personel alımları konusu merak konusu oldu. Tahminlere göre, 81 ilde istihdam edilmek üzere TYP personel alımları yapılacak. Güncel ilanlara ulaşmak için bizi takip etmeye devam edebilirsiniz.

TYP Çalışma Süresi Resmi Gazete'de Uzatıldı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.