EkonomiGenelTürkiye

Zamlı Destek Ödemeleri Başladı: Sosyal Yardım Artık 5.000 TL ve Üzeri!

Sosyal Yardım Ödemeleri Zamlandı!

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan zamdan sonra, evde bakım maaşlarına da memur maaş katsayısı temel alınarak zam yapıldığı açıklanmıştı. Vatandaşlar ise Ağustos ayında yapılacak olan zam miktarını merak etmekteydi. Yeni zamlı ödemeler artık hak sahiplerinin hesaplarına yatmaya başladı. Evde bakım maaşı ödemeleriyle birlikte diğer sosyal yardım ödemeleri de yoğun bir şekilde incelenmektedir. İşte Ağustos ayında sosyal yardım ödemelerine yapılan zam ve merak edilen tüm detaylar…

Sosyal Yardım Ödemelerine Zam Geldi!

Çalışanlar, emekliler ve memurların maaşlarına yapılan zamdan sonra gözler sosyal yardım ödemelerine çevrildi. Sosyal destek ödemelerine yapılan zamlar, memur maaş katsayısı dikkate alınarak artırılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ağır silikozis aylığı 4.338 TL’den 5.158 TL’ye yükseltildi.

Ödemeler Başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay düzenli olarak evde bakım maaşları ödemesi yapmaktadır. Bu ödemenin Ağustos ayında ne zaman yapılacağı son dönemlerde merak konusu olmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu konuyla ilgili açıklama yapmıştır. Evde bakım maaşının Temmuz ayında 4.337 TL’den 5.098 TL’ye yükseldiğini ve her ayın 15-31’i arasında ödendiğini belirtmiştir. Bakan Göktaş, evde bakım maaşı ödemelerinin başlatıldığını duyurmuştur.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama Ekranı

Evde bakım maaşının hesaplara yatırıldığı haberini alan vatandaşlar, maaşlarını sorgulamak için araştırmalara başlamıştır. Evde bakım maaşının yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar “Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır?” sorusunun yanıtını merak etmektedir. Bu sorgulamayı e-devlet üzerinden veya SMS ile yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden evde bakım maaşını sorgulamak isteyen vatandaşlar, sisteme giriş yaptıktan sonra “Engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama” ekranı üzerinden hesaplarını kontrol edebilirler. Evde bakım maaşını SMS ile sorgulamak isteyen vatandaşlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazarak 4747’ye mesaj gönderebilirler.

Zamlı Destek Ödemeleri Başladı: Sosyal Yardım Artık 5.000 TL ve Üzeri!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.