EkonomiGenelTürkiye

EYT’li Olmadan Erken Emekli Olmanın Yolu: İşte Koşullar!

4A 4B ve 4C Emeklileri için Erken Emeklilik Formülleri

4A, 4B ve 4C emeklileri için erken emeklilik formülleri son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Emekli olabilmek için gereken yaş süresi, prim günü sayısı ve sigortalılık süreci gibi faktörlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Ancak, yeni bir yasa ile beraber artık emekli olmanız için beklemenize gerek kalmadan erken emekli olabilirsiniz. Belirli şartları sağladıktan sonra kısmi emeklilik imkanı da elde edebilirsiniz. Peki, kimler erken emekli olabilir ve erken emeklilik için neler gerekmektedir? İşte tüm detaylar…

Erken Emeklilik Şartları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi milyonlarca insan için müjdeli haberi duyurdu. Yeni bir erken emeklilik reformu hayata geçirilecek ve bu reform ile birlikte birçok kişi erken emekli olabilecek. Henüz yeni emeklilik reformunun detayları tam olarak açıklanmamış durumda. Meclis henüz açılmadığı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konu üzerinde çalışmalarına devam etmektedir. Ancak, tahminlere göre staj ve çıraklık mağdurları, 1999 yılından sonra sigortası olanlar ve prim gün sayısı eksik olanlar, bu yeni düzenleme sayesinde 3600-4200 ve 5400 prim gün sayıları ile emekli olabilecekler. Bu düzenleme ile birlikte bağ-kur sigortalılarına da 1800 günlük bir prim gün avantajı sağlanacak.

Ev Hanımları için Erken Emeklilik Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev hanımları için isteğe bağlı sigorta ve erken emeklilik imkanının sunulacağını açıkladı. Ev hanımları, kendi sigorta primlerini ödeyerek emekli olabilecekler. Üstelik devlet, bu primin ⅓’ünü de karşılayacak. Çocuk sayısı ve evlilik süresi de erken emeklilik sürecinde etkili olacaktır.

EYT'li Olmadan Erken Emekli Olmanın Yolu: İşte Koşullar!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.