EkonomiGenelTürkiye

Meyvenin Kilo Fiyatı 250 TL! Cep Yakıyor, Binler Pişman!

Aronya Meyvesi: Sağlık ve Lezzet Dolu Bir Süper Meyve

Aronya Meyvesinin Kilosu 250 TL! Pahalı mı, Değer mi?

Bir meyvenin kilosu 250 TL! Aronya meyvesi kilo fiyatı ile dudakları uçuklattı. Fakat meyvenin hasadı da bir o kadar meşakkatli. Bundan dolayı kilo fiyatının fazla olduğu söyleniyor.

Aronya Meyvesinin Saymakla Bitmeyen Faydaları!

Halk arasında süper meyve olarak adlandırılan aronya meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Kandaki kolesterol seviyesini dengeleyerek damar tıkanıklığı, pıhtı oluşumu, saman nezlesi, sinüzit ve astım gibi hastalıklara engel olduğu belirtilen aronya, damarları güçlendiriyor.

Aronya Hasadı Zor ve Emek İsteyen Bir İş

Tokat’taki iki yetiştiriciden biri olan Murat Akdağ, aronya hasadına başladı. Kilosu 200-250 liradan alıcı bulan süper meyve, çevre illerden talep görüyor. Hasadı tek tek elle toplayarak yaptıklarını belirten Akdağ, aronya meyvesini deneyenlerin yüzde 90’nın sevdiğini söyledi.

Hasadın Zorluğu ve Piyasa Durumu

Murat Akdağ (49), aronya meyvesinin hasadının sıcak havalarda zor olduğunu belirtti. Ağustos ortasında başlayan hasadın yaklaşık 2 ay sürdüğünü ve meyvenin dalında bu süre boyunca kaldığını ifade eden Akdağ, şu anda piyasada kilo fiyatının 200-250 TL arasında olduğunu söyledi. Kendi için ise Tokat’ı tanıtmak amacıyla kilo fiyatını 150 TL gibi bir rakama indirdiğini belirtti. Aronya bitkisinin ilkbahardan sonbahara kadar sürekli bakım gerektiren bir bitki olduğunu da ekledi. Sulama ihtiyacının fazla olduğunu belirten Akdağ, aronya meyvesinin çiçeklenmesi ve toplanması gibi işlemlerin tamamen elle yapıldığını vurguladı. Doğal tarıma önem verdiğini ve Tokat halkının aronya meyvesine olan talebinin yoğun olduğunu, ayrıca Ankara, Trabzon gibi birçok ile aronya meyvesi gönderdiklerini belirtti. Aronya meyvesinin yüksek antioksidan değerine sahip olması nedeniyle “süper meyve” olarak adlandırıldığını ve ticari olarak marmelat, ilaç ve sanayi sektörlerinde kullanıldığını ifade etti.

Denemeye Değer Bir Lezzet

Bilinen bir meyve olmadığı için birçok vatandaşın denemek amacıyla aronya meyvesini tercih ettiği belirtiliyor. Meyvenin tatlı ve hoş bir lezzete sahip olduğunu ve deneyenlerin yarısından fazlasının da beğendiğini belirtmektedir.

Meyvenin Kilo Fiyatı 250 TL! Cep Yakıyor, Binler Pişman!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.