EkonomiGenelTürkiye

TTK 2 Bin İşçi ve Personel Alıyor

TTK İşçi Alımı

Taşkömürü Kurumu (TTK), yeni işçi ve personel alımı yapacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere yeni işçi ve personel alımı yapacağını duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın açıklamasına göre alım süreci başlatılacak.

Taşkömürü Kurumu Personel Alımı Başvuru Şartları

Taş kömürü madenciliğinde çalışacak kişilerin aşağıdaki şartları karşılamaları beklenmektedir:

Yaş Şartı

Genellikle taş kömürü madenciliğinde çalışacak kişilerin belirli bir yaş aralığında olmaları beklenir. Yaş sınırı genellikle 18 ile 35 arasında değişebilir.

Sağlık Şartları

Taş kömürü madenciliği fiziksel olarak zorlayıcı bir iş olduğundan, sağlık açısından belirli şartları karşılayan kişiler tercih edilir. Bu nedenle genellikle bir sağlık muayenesi ve maden hekiminin onayı gerekebilir.

Eğitim ve Deneyim Şartları

Bazı pozisyonlar için belirli bir eğitim veya deneyim gerekebilir. Örneğin, maden mühendisleri, maden teknikerleri veya iş güvenliği uzmanları gibi uzman pozisyonlar için ilgili eğitim ve deneyim önemlidir.

İş Güvenliği ve İş İzinleri

Maden ocaklarında çalışacak kişilerin iş güvenliği konusunda bilgi sahibi olmaları ve güvenlik kurallarına riayet etmeleri önemlidir. Ayrıca, maden ocaklarında çalışmak için gerekli olan iş izinlerine sahip olmanız gerekebilir.

Başvurular Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Kamu kurumu tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Fakat başvuruların ilerleyen günlerde yapılacağı tahmin edilmektedir. Başvurular başladığında ve anında doğru ve hızlı bilgiye ulaşmak için cep uygulamaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

İşe alınacak personellerin belirlenmesi için noter huzurunda bir kura çekimi gerçekleştirilecektir. Kura sonucunda isimleri çıkan adaylar, mülakat ve sağlık kontrollerini başarıyla tamamlayarak işe alım sürecine katılabileceklerdir. Kura tarihi ve yeri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır, ancak cep uygulamamızdan anlık olarak bildirimlere ulaşabilirsiniz.

TTK 2 Bin İşçi ve Personel Alıyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.