EkonomiGenelTürkiye

BİST, günü artışla sonlandırdı: Borsa İstanbul

BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 283,36 puan artarak, toplam işlem hacmi 167,61 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık Endeksi Yükseldi, Holding Endeksi Değer Kazandı

Bankacılık endeksi yüzde 0,13 artış gösterirken, holding endeksi yüzde 3,22 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazancı ise yüzde 9,53 ile iletişim sektörü elde etti. Ancak finansal kiralama ve faktoring sektörü yüzde 0,66 oranında düşüş yaşadı.

Küresel Piyasalar Belirsizlik İçinde

Dünya genelinde para politikalarına ilişkin belirsizliklerle karışık bir seyir izlenirken, yatırımcılar bu hafta 24-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda politika yapıcıların vereceği mesajlara odaklandı.

Ayrıca, hafta sonu Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tebliğleriyle Türk Lirası (TL) mevduatlarını artıracak ve Kur Korumalı Mevduat’ı (KKM) azaltacak bir düzenleme yapıldı.

Yabancı Para Mevduattan KKM’ye Dönüşüm Hedefi Uygulamasına Son Verildi

Sadeleşme süreci kapsamında, yabancı para mevduattan KKM’ye dönüşüm hedefi uygulaması ve TL payına göre ilave/indirimli menkul kıymet tesis uygulaması sona erdi.

Analistlere göre, bu kararlar yeni ekonomi politikalarını desteklemekte ve yurt dışından gelen portföy akımlarını teşvik etmektedir. Ancak aynı zamanda piyasalarda oynaklığı artırabilir.

Yarın Tarımsal Girdi Fiyatı ve ABD Verileri İzlenecek

Yarın, yurt içinde tarımsal girdi fiyat endeksi, ABD’de ise Richmond Fed sanayi endeksi ve 2. el konut satış verileri takip edilecektir. Analistlere göre, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.700 ve 7.600 seviyeleri destek, 7.900 ve 8.000 puan ise direnç konumundadır.

BİST, günü artışla sonlandırdı: Borsa İstanbul

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.