EkonomiGenelTürkiye

Mezunu Olanlar Başvurabilir!

Askeri Personel Alımı İlanı

Askeri Personel Alımı İlanı: Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri

Millî Savunma Bakanlığı, 2023 / 4 hedefleri doğrultusunda Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 16 bin askeri personel alımı yapacaktır. Bu alımlar, sözleşmeli er statüsünde gerçekleştirilecek olup ilkokul mezunu adaylardan başlamak üzere lise, önlisans ve lisans mezunu adaylara da başvurular kabul edilecektir.

Sözleşmeli Er ve Erbaş Alımı Başvuru Kriterleri

Başvuru yapacak adayların Türk vatandaşı olması ve erkek olması gerekmektedir. Ayrıca adayların askerlik hizmetini er ya da erbaş olarak tamamlamış olmaları gereklidir. Başvuruların yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 26 yaşından gün almamış olmanız gerekmektedir. Adayların askerlik hizmetini tamamlamış olması veya askerlik görevine başlamamış olması şarttır. Kamu haklarından mahrumiyet durumu bulunmayan ve kurum tarafından yapılacak olan arşiv ve güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması gerekmektedir. Ayrıca adayların askeri okullardan ilişiğinin kesilmemiş olması gerekmektedir. Suç hükümlülüğü bulunmayan ve sabıka kaydı olmayan adaylar arasından seçim yapılacaktır. Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak da bir diğer başvuru kriteridir. Başvuru yapacak kişinin herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmamalı ve terör örgütleriyle ilişkisi olmamalıdır.

Askeri Alımlar için Başvurular Nasıl ve Hangi Tarihlerde Yapılacak?

Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan askeri personel alımları için ilanlar, şartları sağlayan adaylar tarafından 81 ilde kabul edilecektir. Adaylar başvurularını 21 Ağustos 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirebilirler. Son başvuru tarihi 1 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurularınızı online olarak aşağıdaki link üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Başvuru ve ilan detayları için: https://personeltemin.msb.gov.tr/

Mezunu Olanlar Başvurabilir!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.