EkonomiGenelTürkiye

Türkiye Kamu-Sen, Memur Maaş Zammında Şok Kararını Açıkladı

KAMU TOPLU SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNDE TÜRKİYE KAMU-SEN’DEN ŞOK AÇIKLAMA!

Kamu İşvereni Memurlara İki Defa Maaş Zamı Teklif Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yönetiminde kamu işvereni ile memur sendikaları arasında 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. 1 Ağustos’ta başlayan görüşmeler neticesinde kamu işvereni memurlara iki defa maaş zammı teklifinde bulundu. Yapılan her iki teklif de memurlarca kabul görmedi. 22 Ağustos Salı günü son defa taraflar pazarlık masasına oturacaklar ve kamu işvereni de son teklifini açıklayacak. Bu kritik görüşme öncesinde Türkiye Kamu-Sen’den şok bir çıkış geldi.

Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşme Görüşmelerine Değer Katmak İstiyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci bir açıklama yaparak aldıkları son kararı duyurdu. Toplu sözleşme görüşmelerine saygınlık kazandırılması için gayret gösterdiklerini belirten Önder Kahveci, kamu çalışanlarının yaşanan ekonomik olumsuzluklardan en az etkilenmelerini sağlayacak tedbirleri müzakere yoluyla kararlaştırmak için mücadele ettiklerini söyledi.

Tartışılmayan Sorunlar ve Beklentilere Uygun Olmayan Maaş Teklifleri

Tüm çabalarına karşın bugüne kadar sonuç alınamadığını söyleyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Bugüne kadar yetkili konfederasyon ve sendikalar ile kamu işveren tarafının sorunları masaya yatırım çözüm yollarını büyün paydaşlarla tartışmaktan ısrarla kaçındıklarını gördük. Bu durum daha önce yapılan 6 dönem toplu sözleşme görüşmelerinde olduğu gibi 7. dönemde de bir fiyaskoya dönüştüğüne şahit olduk.” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Katılmama Kararı Aldı

Masadan kalktıklarını açıklayan Önder Kahveci, “Türkiye Kamu-Sen olarak 25 milyon vatandaşımızın hiçbir sorununun tartışılmadığı, hayati önem taşıyan yüzlerce konunun masaya dahi getirilmediği, kamu çalışanlarının beklentilerine cevap vermeyen, enflasyon tahmininin bile altında kalan maaş zamlarının teklif edildiği, sadece yasak savmak için yapılan toplu sözleşme görüşmesine katılmayacağız. Biz yetkili konfederasyonun bu vebaline ortak da olmayacağız seyirci de kalmayacağız. 32 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da kamu çalışanlarının gerçek savunucusu olmaya ve emeklilerimizin haklarını dile getirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye Kamu-Sen, Memur Maaş Zammında Şok Kararını Açıkladı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.