EkonomiGenelTürkiye

Yeni Dönemde 3600 Prim Günüyle 44-48 Yaş Grubu Emeklilik Hakkı

SGK’dan Vatandaşlara Erken Emeklilik Müjdesi: Koşullar ve Detaylar

Vatandaşa erken emeklilik müjdesi SGK’dan geldi. Milyonlarca vatandaş güzel haberi aldı ve 3600 prim gün üzerinden erken emeklilik koşullarını araştırmaya başladı. Belirlenen şartları yerine getirenler erken emekli olabilecekler. Üstelik prim indirimi de gerçekleştirildi. Emekliye aynı zamanda yaş şartı bakımından da büyük bir değişiklik sağlandı. EYT sonrasında yeni bir emeklilik reformu ortaya çıktı. Bununla beraber pek çok vatandaş erken emekliliği nasıl elde edebileceğini araştırıyor. Kimler bu yasa kapsamında erken emekli olabilecek? İşte koşullar ve detaylar…

EYT’yi Kaçıranlara Kısmi Emeklilik

EYT’yi kaçıran vatandaşlara bazı koşulları sağlamaları halinde kısmi emeklilik şartları oluşturuldu. Milyonlarca kişi bu yasadan yararlanmak için emeklilik dilekçesi oluşturdu. Ancak yasa kapsamında EYT’yi kaçıran pek çok vatandaş özellikle de EYT’li ve prim eksikliği olanlar bağ-kurlular hükümetin yeni düzenleme yapması için merakla bekliyorlar. SGK Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi konuyla ilgili açıklama yapmış ve büyük bir emeklilik reformu gerçekleştireceğimizi söylemişti. Beklenen emeklilik reformu hayata geçiriliyor. Kısmi emeklilik sağlanıyor. 1999 sonrası sigorta girişi olanları kapsayan emeklilik sisteminde gün sayısı 3.600’e indirildi. Bunun yanı sıra emeklilik yaşı da 45-46-47 ve 48 civarına kadar düşecek. Yani milyonlarca kişi bu düzenleme ile birlikte erken emekli olabilecek.

Erken Emeklilik Meclisten Geçti Mi?

Erken emeklilik düzenlemesinin meclisten geçip geçmediği araştırılıyor. Meclisin tatil olması sebebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Erken emeklilik düzenlemesi için 2 torba yasa ekim ayından itibaren görüşülecek. Erken emeklilik düzenlemesi bu tarih sonrasında meclisten onay alacak.

Yeni Dönemde 3600 Prim Günüyle 44-48 Yaş Grubu Emeklilik Hakkı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.