EkonomiGenelTürkiye

“81 İlde Tabela Değişiyor! Araç Sahiplerini Zam Bekliyor: Benzin, Motorin, LPG ve Otogaz Fiyatları”

Araç Sahipleri 00:01’de 81 İlde Tabela Değişiyor: Akaryakıta Zam Geliyor!

Motorin, benzin ve LPG otogaz fiyatları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan KDV ve ÖTV düzenlemesiyle bir gecede 6 TL birden zamlandı. Vatandaşları mağdur eden bu zamlara ek olarak dolar kuru ve brent petrol fiyatındaki artış da yeni zamlara yol açtı. Akaryakıt fiyatları 40 TL barajına doğru hızla ilerlerken, geçici indirim sevinci kısa sürdü ve yeni zam ilan edildi.

Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Zam! Motorine Zam Beklentisi Açıklandı

Akaryakıt sektörü temsilcileri, ne yazık ki motorine zam beklentisini açıkladı. 22 Ağustos 2023 Salı günü saat 00:01 itibariyle motorine zam geleceği duyuruldu. Söz konusu zam tutarı 1 TL olarak belirlendi.

Daha önce yapılan açıklamada motorin fiyatına 1 TL 52 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. Ancak dolar kuru ve brent petrol fiyatındaki artış, akaryakıta zam yapılacağına işaret etti. Motorin fiyatına 1 TL zam gelirken, benzin ve LPG otogaz fiyatları için henüz bir açıklama yapılmadı.

Ankara, İstanbul ve İzmir Güncel Benzin ve Motorin Fiyatı Ne Kadar?

Söz konusu zam resmi olarak pompaya yansıtılmadan önce, Ankara’da benzinin litresi 38.24 TL, İzmir’de 38.35 TL ve İstanbul’da ise 37.72 TL olarak satılacak. Motorinin litre fiyatı ise Ankara’da 37.32 TL, İzmir’de 37.49 TL ve İstanbul’da ise 36.83 TL olarak belirlendi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.