EkonomiGenelTürkiye

Asgari Ücretliye Müjde! Özel Sektörde 14.300 TL Maaş Promosyonu İmzalandı.

Asgari Ücretliye Son Dakika Promosyon Müjdesi! 14.300 TL Özel Sektör Maaş Promosyonu İçin İmzalar Atıldı

Asgari Ücretliye Promosyon Ne Zaman Verilecek, Özel Sektör Promosyonu Meclis’ten Geçti Mi?

Özel sektör çalışanları için beklenen müjdeli haber geldi. Memur maaşı ve emekli promosyonu sonrası özel sektör çalışanlarına da promosyon ödemesi başladı. Özel bankalar promosyon konusunda büyük bir yarışa girdi ve en yüksek promosyonu vermek için birbiriyle rekabet ediyorlar. Asgari ücretli çalışanlar da bu promosyon yarışına katılarak bankaların yeni tekliflerini takip etmeye başladılar.

Bankaların promosyon anlaşmaları arka arkaya duyurulurken Ankara’da önemli bir anlaşma imzalandı. Ankara’da OSTİM bölgesinde faaliyet gösteren bir sanayi firmasıyla bir özel banka arasında imzalanan anlaşmaya göre, çalışanlara kişi başı 3 yıllık maaş promosyonu olarak 14.300 TL ödeme yapılacak.

Özel Sektör Çalışanlarına Maaş Promosyonu Ne Kadar, Asgari Ücretliye Promosyon Kaç TL?

Toplamda 20 çalışanı olan bu fabrikanın imzaladığı anlaşma çalışanlar arasında büyük bir sevinç yarattı. İşçiler, promosyon ödemesi yapan bankaya ve promosyon görüşmelerini yürüten işverenlerine teşekkür ettiler. Bankaların en az 8 çalışanı olan işyerleriyle promosyon konusunda görüşmelere başlaması, asgari ücretli çalışanlar arasında da umut yarattı.

Ne yazık ki muhalefet tarafından verilen kanun teklifi meclisten geçmedi. Ancak bankalar ile özel sektör firmaları arasında yapılan görüşmeler sonrasında şartları uygun olan firmalara promosyon ödemesi yapılmaya başlandı.

En az 8-10 çalışana sahip olan ve sektörde uzun süredir hizmet veren firmaların anlaşmaları devam ediyor. Aynı şirkette uzun süredir çalışan kişilerin olması, firmaların promosyon konusunda daha güçlü pozisyonda olmalarını sağlıyor. Kıdemi yüksek olan firmalar, promosyon konusunda daha kolay anlaşma sağlamaktadır. Promosyon tutarları ise, şirketin çalışan sayısıyla yapılan pazarlıklar sonucunda belirlenmektedir.

Asgari Ücretliye Müjde! Özel Sektörde 14.300 TL Maaş Promosyonu İmzalandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.