EkonomiGenelTürkiye

Cumhur İttifakı: Son Dakika! 48 Ay Vadeli, Faizsiz 150.000 TL Kredi Müjdesi

Cumhur İttifakı Müjdesi: 48 Ay Vadeli Faizsiz 150.000 TL Kredi!

Kredi faiz oranlarının artmasıyla birlikte vatandaşın ekonomik yükü de artmış durumda. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesiyle birlikte faizsiz kredi bekleyişine son verilecek gibi görünüyor.

Seçimlerin AK Parti’nin zaferiyle sonuçlanması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevine devam etme hakkı elde etmesiyle birlikte gözler seçim vaatlerine çevrildi. Özellikle faizsiz kredi vaadi, seçim öncesi büyük ilgi gördü ve milyonlarca genç tarafından büyük bir beklentiyle karşılanmıştı.

Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı mı? Devlet Destekli Evlilik Kredisi Şartları ve Yaş Sınırı Açıklandı mı?

Henüz evlilik kredisi için başvuru şartları açıklanmadı. Konuyla ilgili son dakika açıklaması, Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan tarafından yapıldı. Erbakan, “Yeniden Refah Partimiz, genel seçimlerden 10 ay önce gündeme getirmiş olduğu ‘gençlerimizin yuva kurmalarına destek olmak amacıyla, ilk evliliklerine mahsus olmak üzere faizsiz evlilik, ev ve otomobil kredisi uygulaması getireceğimize ilişkin’ vaadimizin seçim döneminde AK Parti seçim beyannamesinde de yer almasından ötürü memnun olmuştuk” şeklinde konuştu.

Ancak, “ilk defa evlenecek gençlere, faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz, kişi başı 150.000 TL tutarında ‘Evlilik Kredisi’ desteği” verileceği AK Parti seçim beyannamesinde belirtilmesine rağmen, henüz bu uygulama hayata geçirilemedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan faizsiz kredi vaadi gençler arasında büyük bir heyecan yaratmıştı. Ancak hükümetin bu konuda henüz somut bir adım atmaması, gençler arasında hayal kırıklığına neden oldu.

Yaz mevsiminin sonlarına yaklaştığımız bu dönemde iktidarın bu konuyu daha fazla geciktirmemesi gerekmektedir. Vaadin bir an önce gerçekleştirilmesi ve 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi desteğinin zamların etkisi göz önünde bulundurularak artırılması önemlidir. Yeniden Refah Partisi olarak, iktidarın gençlere verdiği sözleri takip etmeye devam edeceğiz. Beklentiler, söz konusu kredinin bu yaz bitmeden uygulamaya alınması yönündedir.

Cumhur İttifakı: Son Dakika! 48 Ay Vadeli, Faizsiz 150.000 TL Kredi Müjdesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.