EkonomiGenelTürkiye

Emekli Maaşlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Onay: Kallavi Zam Yapılacak!

Erdoğan, Emeklilere Ek Zam Müjdesi Verdi

Erdoğan, emeklilere yapılan zammın yeterli olmaması üzerine açıklama yaparak emekli vatandaşların içini rahatlattı. Temmuz ayında yapılan zam emeklilerin beklentilerini karşılamamıştı ve geçim sıkıntısına yol açmıştı. Ancak Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklama ile emeklilere ek zam yapılacağı müjdesi verildi.

Emeklilerin Yüzü Bu Kez Gülecek

Emekli vatandaşlar, Temmuz ayında enflasyon oranları açıklandıktan sonra maaşlarında yaşanan küçük artış nedeniyle büyük üzüntü yaşadılar. En düşük emekli maaşı 7.500 TL’ye çıkarılmıştı, ancak bu zam sadece kök maaşa yapılmıştı ve emeklilerin maaşında herhangi bir değişiklik olmamıştı. Bu durum üzerine cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere ek zam verilmesi için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Emekliye Zam Verilecek

Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşü basın mensuplarına yaptığı açıklamada, emekli vatandaşların taleplerinin duyulduğunu ve ek zam için çalışmaların başlatıldığını belirtti. Memurlara yapılan zammın ardından emeklilere zam yapılmamasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Erdoğan, emeklilerin de memnun edileceğini vurguladı. Bu açıklama sonrasında en düşük emekli maaşına zam yapılması bekleniyor.

En Düşük Maaşlara Zam Talebinde Bulunuldu

2023 yılında en düşük emekli maaşı 5.500 TL seviyesindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama ile emekli maaşlarının 7.500 TL’ye kadar yükseltilmesini sağladı. Emeklilerin maaşlarına yapılan zam talepleri son dönemde en çok gündeme gelen konular arasında yer alıyor. 7.500 TL maaş alan emekliler, maaşlarında iyileştirme yapılmasını bekliyorlar. Bu talepler doğrultusunda emekli maaşlarına yapılan düzenleme ile emeklilerin gelir kayıpları giderilecek.

Emekli Maaşlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Onay: Kallavi Zam Yapılacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.