EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere ara zam müjdesi! Maaş artışları hesaplandı, detaylar burada!

EMEKLİ MAAŞI ZAMLARI YETERSİZ KALDI: MAAŞI HİÇ ARTMAYAN 5 MİLYON EMEKLİ VAR!

Emekliler Türkiye’de maaş zamları dikkate alındığında en çok mağdur olan kesimdir. Temmuz ayında yapılan %25 oranındaki zam, emeklilerin maaşları için yeterli olmamıştır. Emekli zammı teklifi TBMM’de görüşülürken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emeklilere memurlara yapıldığı gibi 8.077 TL seyyanen zam eklenmesi teklifini sunmuştur. Ancak bu teklif, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmemiş ve emekliler %25 zamma mahkum kalmıştır.

Emekli maaşlarına Temmuz zammı uygulandığında, 5 milyon emeklinin maaşında hiçbir artış gerçekleşmemiştir. Yüzde 25 zam kök maaşa yapıldığında, 5 milyon emeklinin kök maaşı 7.500 TL’nin altında kalmış ve bu emekliler, Haziran’da aldıkları 7.500 TL’lik maaşı Temmuz’da da aynı miktar olarak almaya devam etmişlerdir. Maaşları artmayan emekliler, yüksek yaşam maliyeti karşısında maalesef zor durumda kalmışlardır. Hükümetin bu durumu fark etmesiyle birlikte, emeklilere ara zam yapılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunulmaya başlanmıştır.

CUMHURBAŞKANI EK ZAM TALİMATI VERDİ!

Emeklilerin ekonomik sıkıntılar içinde olduğu açık bir şekilde görüldükten sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere ek zam yapılması gerektiği konusunda açıklamalar yapmaya başlamıştır. Son gelişme ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın, “Cumhurbaşkanımız talimat verdi ve emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalara başladık. Ekim ayında TBMM açılır açılmaz gerekli işlemler gerçekleştirilecektir. Emeklilerimiz rahat olsunlar.” şeklindeki açıklamasıdır.

SGK UZMANINDAN EMEKLİ MAAŞI TAHMİNİ!

SGK uzmanı Özgür Kaya, emekli maaşlarına yapılacak zam miktarını hesaplayarak, maaşların ne kadar olabileceğini açıklamıştır. Yapılan hesaplamada enflasyonu baz alan Kaya, “Şu anda sadece Temmuz ayı enflasyonu elimizde bulunuyor. Yüksek bir enflasyonla karşı karşıyayız. 4 aylık enflasyon oranına göre tahmin yaparsak, yüzde 29,71 gibi bir oranla karşılaşıyoruz. En düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye kadar çıkartılabilir veya enflasyona uygulanarak 9.728 TL olarak belirlenebilir. Bu rakam, Eylül sonu veya Ekim başı gibi netleşecektir.” şeklinde konuşmuştur.

Öte yandan, yapılacak olan ara zamın sadece en düşük emekli maaşına yapılabileceği ve diğer emeklilerin bundan faydalanamayacağı iddia edilmektedir.

Emeklilere ara zam müjdesi! Maaş artışları hesaplandı, detaylar burada!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.