EkonomiGenelTürkiye

Ev Sahiplerine Uyarı: Kiraladığınız Evinizde Vergi Kaybı Olabilir!

Evini birden fazla kişiye kiraya veren ev sahibinin dikkatine! Vergi kaybı ortaya çıkıyor!

Paylaşımlı Evin Zararları ve Vergi Kaybı

Birçok ev sahibi, yeni bir sistem geliştirerek yüksek kira ücretleri talep etmektedir. Bu sistemle “paylaşımlı ev” olarak bilinen odalarda ayrı ayrı kiralar alınmaktadır. Ancak, apartman sakinleri, bir evin birden fazla kişiye kiralanmasından dolayı şikayetlerini dile getirmektedir. Bu konuyla ilgili olarak hukukçular, evlerin otel gibi kiraya verilmesinin kat mülkiyetinden kaynaklı sorunlara sebep olabileceğini ifade etmektedir.

Astronomik Kira Ücreti

Büyükşehirlerde kira fiyatlarındaki artış nedeniyle ev sahipleri bu tür bir sisteme yönelmektedir. Bazı ev sahipleri, bir evi birden fazla kişiye kiraya vererek astronomik kira ücretleri talep etmektedir. Böylece paylaşımlı ev adı altında pansiyonculuk yapılmaktadır.

Kiracı-Ev Sahibi İlişkisi ve Güvence Sorunu

Bu konuyla ilgili olarak hukukçular, son dönemlerde kiracı-ev sahibi ilişkisine dikkat çekmektedir. Evlerin sadece mesken olarak kiraya verilmesinden ziyade, her bir yatak için kiraya verildiğini ifade etmektedir. Bir evin birden fazla kişiye kiraya verilmesi durumunda ise sözleşme yapılması gerektiğini vurgulamaktadır.

Ayrıca, hukukçular, kiralamayı alan kişinin isim, soyisim ve TC kimlik numarasının sözleşmede bulunması gerektiğini belirtmektedir. Apartman sakinlerinin de bu durumdan rahatsız olduğuna dikkat çekmektedir.

Kat Mülkiyeti Sorunları ve Vergi Kaybı

Kat mülkiyetinden kaynaklı sorunların yaşanabileceği ve bu durumda apartmandaki kişiler için güvenlik sorunu olabileceği ifade edilmektedir. Kiracı ve ev sahibi ilişkisinden çok bir ticarethane ilişkisi olduğu söylenmektedir. Hukukçular, bu durumun vergi kaybına yol açabileceğini ifade etmekte olup gerekli uyarıları yapmaktadır.

Ev Sahiplerine Uyarı: Kiraladığınız Evinizde Vergi Kaybı Olabilir!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.