EkonomiGenelTürkiye

65 Yaş Maaşı, Evde Bakım Parası, Dul ve Yetim Aylığı TİS ve Ek Zamla Artırıldı! Son Zamlı Maaş Tablosu İşte Açıklandı.

65 Yaş Maaşı, Evde Bakım Parası ve Dul Yetim Aylığı İçin Güncel Durum

65 Yaş Maaşı, Evde Bakım Parası ve Dul Yetim Aylığı İçin Son Zamlar

65 yaş aylığı, evde bakım parası ve dul yetim aylığı gibi sosyal destek ödemeleri, memur zammı ile belirlenmektedir. 2024-2025 yıllarına ilişkin memur sendikaları ve hükümet arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamış ve süreç hakem heyetine taşınmıştır.

Bu süreçte, 2,4 milyonu aşkın sosyal destek ödemesi alan vatandaşın da gözü kulağı bu zamlarda olmuştur. Toplu sözleşme zammıyla birlikte, bu ödemelerin Merkez Bankası’nın altı aylık enflasyon tahminine göre yüzde 43,11 oranında artması beklenmektedir. Ayrıca, seçim öncesinde ara bir zam yapılması da gündemdedir.

65 Yaş Maaşı, Evde Bakım Parası ve Dul Yetim Aylığı İçin Yeni Zam Ne Zaman Gelecek?

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen soru ise, bu zamların ne zaman yürürlüğe gireceğidir. Hakem heyeti sürecinin ardından belirlenecek olan zam miktarı, en kısa sürede açıklanması beklenmektedir. Böylelikle, 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve dul yetim aylığı gibi ödemelerde ilgili artışların gerçekleşmesi sağlanacaktır.

Yeni zam oranının yansımasıyla birlikte, maaşlarda yüzde 45 oranında bir yükseliş beklenmektedir. Örneğin, 10 bin TL ödeme alan bir hak sahibi, yeni zam sonrasında 14.500 TL olarak ödemesini alacakken, 5 bin TL maaş alan bir kişinin alacağı ödeme ise 7.250 TL olacaktır.

65 Yaş Maaşı, Evde Bakım Parası, Dul ve Yetim Aylığı TİS ve Ek Zamla Artırıldı! Son Zamlı Maaş Tablosu İşte Açıklandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.