EkonomiGenelTürkiye

AK Parti’den emekli maaşları için beklenen zammın tarihi açıklandı! Binali Yıldırım’dan önemli sözler

EMEKLİ MAAŞLARINA YENİ BİR ZAM GELECEK: İŞTE DETAYLAR

Emekli Maaşlarının Yetersizliği

Aktif düzenlemeler ve açıklamalar, Türkiye’deki emekli maaşlarına yeni bir zam yapılacağını göstermektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarının artırılması konusunda açıklamalarda bulunarak bu konuya yeşil ışık yakmışlardı. Şimdi ise AK Parti’den bir açıklama daha geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, emekli maaşlarına dair açıklamalar yaparak emeklileri heyecanlandırdı. Ancak bu açıklama ile birlikte, emekli maaşlarının yetersiz kaldığı da belirtildi.

Büyük Artış Bekleniyor

Emekli maaşları zaten 2.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltilmiş olsa da, yüksek enflasyon karşısında bu artışın yetersiz olduğunu belirten Binali Yıldırım, durumu açıkladı. En düşük memur maaşının 2 kat arttığını ve asgari ücretin 11.400 TL olduğunu belirten Yıldırım, bu artışlara rağmen en düşük emekli aylığının zayıf kaldığını ifade etti.

Yasal Düzenleme ve Tarih

Binali Yıldırım, emekli maaşlarına yapılacak yeni zam için tarih de verdi. Ekim ayında TBMM’nin açılmasının ardından emekli maaşlarına zam yapılabilmesi için yasal düzenleme yapılacağını belirtti. En düşük emekli aylığının 7.500 TL’ye yükseltileceğini söyleyen Yıldırım, sadece en düşük emekli aylığı alanların değil, tüm emeklilerin maaşlarında artış olacağını belirtti. Bu artışın oldukça ciddi miktarlarda olacağına da değindi.

AK Parti'den emekli maaşları için beklenen zammın tarihi açıklandı! Binali Yıldırım'dan önemli sözler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.