EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere sürpriz zam müjdesi! 1 Ekim’de yeni maaş artışı açıklanıyor!

**Emeklilere Yeni Maaş Zammı Duyurusu! Cumhurbaşkanı İmzayı Attı, 1 Ekim’de Açıklanacak**

Emeklilere verilen maaş zammı Temmuz ayında açıklandığında, birçok emekli büyük bir hayal kırıklığına uğramış ve geçim sıkıntısı daha da artmıştı. Kök maaş zammı hesabıyla yüzde 25 olarak duyurulan zamdan yararlanamayan milyonlarca emeklinin maaşı 7 bin 500 TL olarak kalmıştı. Emeklilerin yoğun tepkisi ve talebi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ekonomi kurmaylarına yeni zam talimatı vermiş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında ortak bir çalışma başlatılmıştı.

**Emeklilere Yeni Zam Açıklaması Kabinede Gündemde! Emekliye Ara Maaş Zammı Yapılacak mı?**

Konunun son kabine toplantısında tekrar gündeme geldiği belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgili bakanlara tüm imkanları zorlamaları talimatını verdiği ifade ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar emeklilerimizin ve diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık ve bundan sonra da kalmayacağız. Tüm imkanlarımızı, hatta daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızı belirtmek istiyorum” diyerek, tüm imkanların zorlanacağını vurgulamıştı.

**En Düşük Emekli Maaşı İçin Seyyanen Zam Formülü Üzerinde Çalışılıyor! En Düşük Emekli Maaşı 10 Bin TL’yi Aşar mı?**

Bakanlıkların çalışmaları devam ederken, en düşük emekli maaşını çift haneli seviyeye çıkarmak için zam oranının en az yüzde 34 olacağı ifade ediliyor. Emekliler için zamın yanı sıra, seyyanen zam formülü üzerinde çalışıldığı ve en düşük maaşa 2 bin 500 TL seyyanen zam yapılmasıyla 10 bin TL rakamına ulaşılabileceği belirtiliyor. Zamlı maaşların ise en geç Ekim ayında ödenmesi bekleniyor.

Dikkat: Yukarıdaki metin örnek bir metindir. Rewrite etmek için gerçek bir kaynak metin kullanmanız gerekmektedir.

Emeklilere sürpriz zam müjdesi! 1 Ekim'de yeni maaş artışı açıklanıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.