EkonomiGenelTürkiye

Maaşlar şaşırtıcı şekilde erkene çekildi! Yeni açıklama ile 1 Eylül’de yüzde 17.55 yerine yüzde 50 zam uygulanacak.

Maaşlara Yeni Zam Görüşmeleri ve Pazarlık Süreci Devam Ediyor!

Maaş zammı erkene çekildi! Resmi açıklama geldi maaşlar 1 Eylül’de yüzde 17.55 yerine yüzde 50 zamlı ödenecek

Milyonlarca çalışan ve emekli, düşen alım güçlerini artırmak için yükselen enflasyon oranı nedeniyle maaşlara gelecek zam oranlarını bekliyor. Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacak zam oranlarının görüşmeleri hâlâ devam ediyor.

Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük ara zamın ardından zamlı asgari ücret miktarı, 8 bin 500 TL’den 11 bin 104 TL’ye yükseltilmişti. En düşük memur maaşı ise enflasyon zammına ek olarak yapılan 8 bin TL’lik seyyanen zam ile 22 bin TL olarak uygulanmıştı. Emeklilere ise yüzde 25 zam yapılmış ve milyonlarca emekliye bu zam kök maaşa ilave edilerek, maaş miktarı 7.500 TL olarak belirlenmişti.

Hükümet, memurlar ve memur emeklileri ile 7. dönem TİS görüşmeleri kapsamında 2024 ve 2025 yılı zam oranları için pazarlık sürecini sürdürüyor. Asgari ücret zam oranı için görüşmelerin en erken Aralık ayında başlayacağı tahmin ediliyor. Emeklilere ise seçim öncesi yapılması beklenen ara zamın erkene çekilmesi kesin gözüyle bakılıyor.

İşçi Maaşlarına Zam Erkene Çekildi! Yüzde 50 Zamla Maaşlar Erken Ödenecek…

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaptığı açıklamada, “Belediyemizin genel bütçesini de dikkate alarak, kadrolu ve ISBEL şirketinde çalışan mesai arkadaşlarımızın maaşlarında iyileştirmeye gitme kararı aldık. Hatırlanacağı üzere sözleşme gereği temmuz ayında kadrolu işçilere yüzde 17,55 oranında zam yapılmıştı.

Güncel ekonomik gelişmeler doğrultusunda bu zam oranını belediye olarak net yüzde 50’ye çıkardık ve geriye dönük temmuz ayı farklarını da ödüyoruz. ISBEL şirketinde çalışan arkadaşlarımız için de yüzde 17,55’lik zam oranı uygulanacaktı. Ancak biz bununla da yetinmeyerek, maaşlarında iyileştirmeye giderek, kasım ayında alacakları zamlı maaşları 1 Eylül’den itibaren öne çektik ve yüzde 17,55 oranını kadrolu personel gibi yüzde 50’ye çıkardık” şeklinde konuşarak maaş zammını erkene çektiklerini ve Eylül ayında zamlı maaşları yatacaklarını ifade etti.

Maaşlar şaşırtıcı şekilde erkene çekildi! Yeni açıklama ile 1 Eylül'de yüzde 17.55 yerine yüzde 50 zam uygulanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.