EkonomiGenelTürkiye

TÜİK TEFE TÜFE Ağustos Enflasyonu ve Eylül 2023 Kira Artışı Zamı Ne Zaman Açıklanacak?

TÜİK TEFE TÜFE Ağustos Ayı Enflasyonu ve Eylül 2023 Resmi Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Akaryakıt zamlarının ardından, gözler enflasyon verilerine çevrildi. Milyonlarca memur ve emekli, enflasyon farkı zammı hesaplamaları için bu oranı yakından takip ediyor. Aynı zamanda, işyerleri, dükkânlar, ofisler gibi ticari taşınmazlar için Eylül ayı resmi kira artışı zam oranı olarak da kullanılacağından, bu açıklamayı beklemeye almış durumda. Peki, enflasyon ve kira artışı zam oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

TÜİK TEFE TÜFE Ağustos Ayı Enflasyonu Ne Zaman, Saat Kaçta Açıklanacak?

Enflasyon verileri için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından geri sayım başladı. TÜİK, her ay takip eden ayın ilk haftası içinde enflasyonu hesaplayarak ilan ediyor. Bu doğrultuda, Ağustos ayı enflasyonu da Eylül ayının ilk haftası içinde açıklanacak. Enflasyon verileri, 4 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 10:00 itibarıyla açıklanacak.

Eylül 2023 Resmi Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Konut kira artışı için resmi zam oranı hala yüzde 25 olarak uygulanmaya devam ediyor. Ancak, işyerleri, ofisler, bürolar, dükkânlar gibi taşınmazlar için zam oranı, 4 Eylül’de açıklanacak. TÜİK tarafından saat 10:00’da açıklanacak olan 12 aylık TÜFE ortalaması, resmi kira artışı zam oranı olarak uygulanacak.

TÜİK TEFE TÜFE Ağustos Enflasyonu ve Eylül 2023 Kira Artışı Zamı Ne Zaman Açıklanacak?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.