EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşlarına zam talebi: Güncel gelişmeler ve tahminler

Emeklilere Ocak Ayında Zam Müjdesi!

Emekli Maaşlarına Zam Yapılacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda emeklilere yönelik açıklamalar yaptı. Emeklilerin zor koşullarını göz önünde bulundurduklarını vurgulayan Erdoğan, emekli maaşlarına yönelik zam tarihi hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, emeklilere yapılacak zam konusunda şu açıklamalarda bulundu: “Milletimiz, fahiş fiyat artışları ile mücadele ettikçe daha da rahatlayacak.” Ayrıca, “İhracat, istihdam ve yatırımlar konusunda herhangi bir sorunumuz yok. Emeklilerimizin dile getirdiği endişelerin farkındayız. Umuyorum ki, bu konuda gerekli adımları yıl sonuna kadar atacağız.”

Erdoğan’ın yaptığı bu açıklama, emeklilere Ocak ayı öncesinde ek bir zam yapılacağı müjdesini içermektedir.

Emekli Maaşlarına Ne Zaman Zam Yapılacak?

Memur ve memur emeklilerine yönelik zam görüşmeleri hala devam etmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında, 6 aylık enflasyon oranına bağlı olarak zam tahminleri Ocak 2024 dönemi için yapılmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak ayı öncesinde emekli maaşlarına ek bir zam müjdesi verdi. Emekliler için ek zamın Ekim ayında yapılması beklenmektedir. Meclis’e sunulacak düzenleme ile en düşük emekli maaşının şimdiden refah payı artışı hariç 10 bin TL seviyelerine yaklaşması bekleniyor.

Emekli maaşlarına zam talebi: Güncel gelişmeler ve tahminler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.